Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο υπουργείο Οικονομικών ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Τον υποδέχθηκε ο Κωστής Χατζηδάκης

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχθηκε νωρίς το απόγευμα στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ο νέος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του πρώτου σε υπουργείο, μετά από τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της ΝΔ.

Μετά το τέλος της συνάντησης αναμένονται δηλώσεις από την πλευρά του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το ενδιαφέρον εστιάζεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που θα είναι το δεύτερο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή μετά το νομοσχέδιο που αφορά στο επιτελικό κράτος.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που αναμένουμε να έχει πάρα πολλά στοιχεία που αφορούν στις κυβερνητικές οικονομικές δεσμεύσεις που σχετίζονται με τομείς, όπως είναι το Δημόσιο, την αύξηση των μισθών στο δημόσιο, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Νωρίτερα, τους τέσσερις βασικούς στόχους της νέας τετραετίας έθεσε ο Πρωθυπουργός στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Λίγα λόγια – πολλή δουλειά», ήταν το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, για μία θητεία της «αποτελεσματικότητας» και των «μεγάλων αλμάτων», όπως είπε.

Αναφέρθηκε στον σχεδιασμό των 100 πρώτων ημερών και στα πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησής που θα κατατεθούν τις επόμενες εβδομάδες στη Βουλή.

Πηγή: ΕΡΤ | Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More