Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο φουλ οι κομματικές μηχανές προς τις δεύτερες κάλπες – Μετωπικές για φορολογία και οικονομία

Στο κόκκινο οι κομματικές μηχανικές και οι δραστηριότητες των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών. Η ΝΔ είναι το μοναδικό κόμμα που μιλά για το μέλλον της χώρας, υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στον ANT1 και έθεσε, εκ νέου, το διακύβευμα των εκλογών, λέγοντας ότι για τον ίδιο, ο πήχης είναι μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για τις μεγάλες αλλαγές. Ο πρόεδρος της ΝΔ αποκάλυψε ότι το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησής του, αν επανεκλεγεί, θα είναι η επικαιροποίηση του επιτελικού κράτους και το δεύτερο θα αφορά τις προτεραιότητες της φορολογικής πολιτικής. Την ίδια ώρα, εξαπέλυσε επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, κάνοντας λόγο για κρυφή ατζέντα αναφορικά με τη φορολόγηση. 

Σήμερα(Παρασκευή 2/6 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το πρωί, το Λουτράκι και την Κόρινθο.

Σε χρόνο παράλληλο με τις περιοδείες του κ. Μητσοτάκη ξεκινούν οι επισκέψεις υποψήφιων βουλευτών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στην περιφέρεια, με έμφαση στους νομούς της Βόρειας Ελλάδας. Στα 68 αριθμώνται τα κλιμάκια τα οποία θα βρεθούν μέχρι το ορόσημο της 25ης Ιουνίου σε 140 περιοχές, με τις επισκέψεις να «κυκλώνουν» πάνω από 500 χωριά και πόλεις, με στόχο την επικοινωνία του «γαλάζιου» προγράμματος για την περίοδο 2023-2027.

Στις δεύτερες κάλπες, δεν κρίνονται κόμματα και πρόσωπα αλλά οι ζωές μας, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το Κερατσίνι και επανέλαβε το σχέδιο για έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών των μεγάλων επιχειρήσεων, προκειμένου τα κέρδη να διατεθούν στην κοινωνική πλειοψηφία. Τόνισε, ακόμη, ότι μεγάλα διακυβεύματα αποτελούν η στήριξη των εργαζόμενων και η διατήρηση του νερού ως δημόσιο αγαθό, ενώ σε συνάντησή του με ομογενείς από την Αλβανία, έθεσε το θέμα Μπελέρη. 

Σήμερα Παρασκευή 2/6 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί εριοδεία στην Δυτική Αθήνα, στους δήμους Χαϊδαρίου και Αγίων Αναργύρων. Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Τσίπρας, θα βρεθεί στους Αγίους Αναργύρους (Κεντρική πλατεία) στις 11:00 π.μ. και στη συνέχεια θα επισκεφτεί το Χαϊδάρι στις 12:00 (Στρατάρχου Καραϊσκάκη 51).

Σε προεκλογικούς ρυθμούς και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Για fake news, όσον αφορά το φορολογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς σε debate για την οικονομία. 

«Να πρωταγωνιστησουμε ξανα ώστε να υπαρχει αποκεντρωση διαυγεια, να σταματησει το πελατειακο κρατος. Χρειάζεται ένα κράτος που θα λειτουργεί επιτελικά και όχι το επιτελικό παρακράτος του κ. Μητσοτάκη, που ήξερε να κάνει υποκλοπές, που ήξερε να πρωταγωνιστεί σε σκάνδαλα, αλλά δεν ήξερε να πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες για να στηρίξει πραγματικά την Αυτοδιοίκηση» υπογράμμισε.

Σήμερα ο κ. Ανδρουλάκης θα επισκεφτεί τη Σητεία. Στις 12:00 θα περιοδεύσει στην τοπική αγορά και στις 20.00 θα μιλήσει στην πλατεία Μικρασιατών.

«Δυνατό ΚΚΕ σημαίνει ισχυρότερος λαός», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ ο Κυριάκος Βελόπουλος κατηγόρησε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ότι καβγαδίζουν δήθεν για το ποιος θα φορολογήσει λιγότερο ή περισσότερο. 

«Ξέρουμε πως αυτή η μάχη θα ήταν πιο εύκολη για όλους τους υποψήφιους αν υπήρχε η δυνατότητα κατοχύρωσης της βαθμολογίας σε μαθήματα και επανάληψης της εξέτασης σε άλλα, τα επόμενα έτη. Αυτό ακριβώς προτείνει το ΚΚΕ» είπε.

Στην λαϊκή αγορά του Ελληνικού περιόδευσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

«Η μόνη αγωνία που έχει ο πρωθυπουργός είναι να περάσει τους 151, 152, 160, 165 βουλευτές. Η δική μας αγωνία είναι διαφορετική. Το πώς ο Έλληνας θα περάσει καλύτερα» τόνισε.

Διαβάστε επίσης Debate Θ. Ρουσόπουλου – Γ. Τσίπρα – Ι. Πρωτούλη στην ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More