Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στ. Καβαλλιεράκης: «Καθοριστικό έτος το 2024 για το πώς θα κινηθεί το εκκρεμές της ανθρωπότητας» (ηχητικό)

Για τις προκλήσεις που φέρνει σε παγκόσμιο επίπεδο το 2024, μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ραδιοφώνου της ΕΡΤ Καλαμάτας, ο ιστορικός και συγγραφέας Στέφανος Καβαλλιεράκης.

Μπροστά σε μια χρονιά που ξεκινά με δυο  πολέμους σε εξέλιξη και έχοντας μπροστά κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις όπως οι ευρωεκλογές τον προσεχές Μάιο, αλλά και οι αμερικανικές εκλογές το Φθινόπωρο, ο κ. Καβαλλιεράκης τόνισε ότι ο πλανήτης βρίσκεται μπροστά σε κρίσιμα διλλήματα.

Υπογράμμισε πως χρειάζεται μια ευρύτερη θεώρηση για το αν η ανθρωπότητα θα κάνει μια κίνηση μπροστά ή θα κάνει μια κίνηση κυκλική, δηλαδή θα ξαναγυρίσουμε πάλι σε αρχέγονες συγκρούσεις, χωρίς να μπορούμε να επιλύσουμε θέματα τα οποία μέχρι τώρα θεωρούσαμε ότι είχαν λυθεί.

Πρόσθεσε ότι η αυτάρκεια των τροφίμων τα ζητήματα ενέργειας, η διαχείριση του μεταναστευτικού, δημιουργούν «τριγμούς» ακόμα και στον θεμελιωμένο «Ευρωπαϊκό τρόπο» ζωής,  θέτοντας εν αμφιβόλω ακόμα και την ίδια την δημοκρατία.  

Αναφορικά με τη χώρα μας σημείωσε, ότι βρισκόμαστε απέναντι σε μεγάλες προκλήσεις, αναζητώντας ένα νέο αναπτυξιακό όραμα αλλά και τον καθορισμό στο τι επιδιώκουμε στις σχέσεις μας με τους «γείτονες» μας.  

Ακούστε αναλυτικά:

Επιμέλεια εκπομπής: Βαγγέλης Ποτέας – Κώστας Γαζούλης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More