Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στ. Καμπουραντώνης: «Αν θέλουμε να έχουμε Α΄θμια φροντίδα θα πρέπει να έχουμε και εξιδεικευμένο προσωπικό»

Την αντίθεση του στον σχεδιασμό των μικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ με ενίσχυση από τις Ένοπλες δυνάμεις και την Πυροσβεστική, εκφράζει  ο πρόεδρος των εργαζομένων Θράκης κ. Στ. Καμπουραντώνης ο οποίος ζητά να   αυξηθεί και να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό.

 «Όταν ακούγαμε όλες αυτές τις εξαγγελίες τι θα γίνει με το ΕΚΑΒ και πως θα επανδρωθεί δεν περνούσε από το μυαλό μας ότι θα πάμε σε τέτοιες λύσεις  γιατί άλλη είναι η δουλειά του ναύτη και άλλη του καντηλανάφτη,» είπε ο Καμπουραντώνη μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο οποίος κρατά επιφυλάξεις κατά πόσο θα λειτουργήσει αυτός ο σχεδιασμός  και τονίζει πως«αν θέλουμε να έχουμε Α΄ θμια φροντίδα θα πρέπει να έχουμε και εξιδεικευμένο προσωπικό.»

«Δεν συμφωνώ με το σχεδιασμό θα προτιμούσα να έβγαινε  η κυβέρνηση και να μας έλεγε, κοιτάξτε να δείτε επειδή είναι χρονοβόρες οι διαδικασίες για να πάρουμε προσωπικό και να φτάσουμε να κάνουμε το ΕΚΑΒ έτσι όπως επιθυμούμε όλοι θα προσπαθήσουμε να βγάζουμε ένα ασθενοφόρο από το στρατό για να μας βοηθάει», είπε ο κ. Καμπουραντώντης και πρόσθεσε: «Η δουλειά μας είναι συλλογική πως θα συνεργαστώ με έναν άνθρωπο που έχει πολύ λίγες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο και καθόλου εμπειρία».

Ο ίδιος  υποστήριξε  πως τα περιστατικά που έχει ο στρατός τα εξυπηρετεί το ΕΚΑΒ και αναρωτήθηκε: «δεν γνωρίζω εάν έχουν εξιδεικευμένο προσωπικό, αλλά αν έχουν γιατί δεν εξυπηρετούν περιστατικά που συμβαίνουν στα στρατόπεδα τους».

 «Αυτό που περνάει από το μυαλό μου με αυτην την λύση είναι ότι απλά δεν θέλουμε ποιοτική πρωτοβάθμια  φροντίδα, αλλά απλά να υπάρχει ένα ασθενοφόρο όταν θα το χρειαστεί κάποιος και να μην γκρινιάζει ο κόσμος, γιατί εαν θέλουμε να έχουμε Α΄θμια φροντίδα θα πρέπει να έχουμε και εξιδεικευμένο προσωπικό», είπε.

Σήμερα η εικόνα του ΕΚΑΒ στην Θράκη σύμφωνα με τον κ. Καμπουραντώνη είναι η εξής: Στον Ν. Ξάνθης βγαίνουν  2 ασθενοφόρα  το 24ωρο   λειτουργούν με 21 μόνιμους διασώστες και 5 επικουρικούς ενώ με ένα ασθενοφόρο καλύπτονται κάποιες  πρωινές βάρδιες.

Στον Ν. Ροδόπης  βγαίνουν  2 ασθενοφόρα όλο το24ωρο  λειτουργούν με 22 διασώστες από τους οποίους οι 5 είναι επικουρικοί.

Στον Ν. Εβρο  που είναι ο μεγαλύτερος νομός σε έκταση υπάρχουν τρείς τομείς. Ο τομέας Αλεξανδρούπολης ο οποίος λειτουργεί με 48 διασώστες από τους οποίους οι 10 είναι επικουρικοί ,βγαίνουν 4 ασθενοφόρα για όλο το 24/ωρο και ένα ασθενοφόρο που καλύπτει κάποιες πρωινές βάρδιες. Ο τομέας Διδυμοτείχου έχει ένα ασθενοφόρο όλο το 24ωρο ,λειτουργεί με 16 διασώστες από τους οποίους οι 4 είναι επικουρικοί, ενώ ο τομέας Ορεστιάδας έχει 1 ασθενοφόρο όλο το 24ωρο ,λειτουργεί με 14 διασώστες από τους οποίους οι 5 είναι επικουρικοί.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More