Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στ. Κασσελάκης: Επιμένει για εκλογές στις 10 Μαρτίου και σε άμεσες καταστατικές αλλαγές

Απευθείας από το ertnews.gr, μεταδόθηκε η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη, πριν από τις ψηφοφορίες στο 4o Συνέδριο του κόμματος, όπως ζήτησε ο ίδιος με έκτακτη ανάρτησή του. Το Συνέδριο, που σήμερα ρίχνει αυλαία στο Στάδιο Ταε Κβο Ντο του Παλαιού Φαλήρου, καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις με τις ψηφοφορίες που θα αφορούν τις νέες εσωκομματικές διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ και το αν, πότε και πώς θα διεξαχθούν.

Πώς θα μπορούσα να μείνω πρόεδρος χωρίς εκλογές υπό αυτές τις συνθήκες διερωτήθηκε και πρόσθεσε μεταξύ άλλων θα ήταν σα να δίνω φωνή στην εσωστρέφεια.

«Την Πέμπτη μπήκα στο συνέδριο ολόκληρος, πληγωμένος μεν από την αμφισβήτηση μηνών αλλά ολόκληρος. Πώς μπορώ να βγω την Κυριακή, κομμένος κομματάκια;» είπε.

Εσείς ψηφίσατε, αλλά κάποιοι δεν σας άκουσαν τόνισε. Τη δεύτερη φορά βγαίνεις μόνο αν έχεις ριζώσει στην κοινωνία, υπογράμμισε.

Ξέρουν ότι επιτρέπεται από το καταστατικό η επιτάχυνση των διαδικασιών αν επίκεινται εκλογές εθνικής κλίμακας, ανέφερε σε άλλο σημείο.

Κάποιοι θέλουν να μου χρεώσουν την αποτυχία στις ευρωεκλογές για να πάμε σε ένα νέο ρινγκ, σημείωσε.

«Τι κάνουμε εμείς οι πολλοί απέναντι στους λίγους που ήρθαν από διαδρόμους γεύματα και μυστικούς δείπνους, που στην πλάτη μας παίζουν σκάκι επίδοξοι βασιλιάδες και βασίλισσες;» τόνισε.

Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα ούτε στην εσωκομματική δημοκρατία υπάρχουν αδιέξοδα, κάντε ένα κουράγιο και δώστε λύση τώρα, εκλογές στις 10 Μαρτίου τώρα και άμεσες καταστατικές αλλαγές, υπογράμμισε.

«Μπορώ να γίνω πρόεδρος στις 10 Μαρτίου με ορίζοντα εθνικών εκλογών» πρόσθεσε. «Για να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ χρόνο, για να έχει ο λαός χρόνος, για να έχει ο πρόεδρος χρόνο και για ξεκάθαρη εντολή ριζικής ανανέωσης».

Κείμενο σε εξέλιξη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More