Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στ. Τζουμάκας: «Χρειαζόμαστε επιστροφή στην πολιτική, όχι υποκατάσταση της από άλλα κέντρα»

“Η υποψηφιότητα μου σηματοδοτεί την επιστροφή στην πολιτική, που σημαίνει επιστροφή σε αρχές και αξίες, τις οποίες ασκούμε έμπρακτα” δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Τζουμάκας, απόψε, σε συνάντηση φίλων του κόμματος, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τζουμάκας έκανε λόγο για “φαινόμενα παρακμής και εκφυλισμού στο δημόσιο βίο ” και υπογράμμισε τα σημεία στα οποία στηρίζεται η υποψηφιότητα του. “Επιστροφή στην πολιτική, συνταγματικά. Σε κάθε χώρα πρέπει να κυβερνάει η κυβέρνηση, που απευθύνεται στο κοινοβούλιο. Δεν μπορούν να κυβερνάνε οι καναλάρχες, οι εφοπλιστές και οι ιδιόκτητες ομάδων” είπε ο κ. Τζουμακας και πρόσθεσε:

“Διότι, αυτό που τέθηκε προχθές στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η διαπλοκή και ένα μέρος των επιχειρηματιών έχουν εισέλθει και θέλουν να μπουν μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ για να ελέγξουν την εκλογή του προέδρου του κόμματος. Είναι, λοιπόν, σοβαρό θέμα, η υποκατάσταση της πολιτικής από άλλα κέντρα. ‘Αρα, χρειαζόμαστε αυτονομία στην πολιτική , συνταγματικά. Πρώτο, λοιπόν, θέμα η υποψηφιότητα μου έχει αυτό. Μόλις είδα το δίκτυο, λέω, υποψήφιος”. Ο κ. Τζουμάκας υπογράμμισε ότι υπάρχει ανάγκη “να μιλήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα” για την οικονομία, για παραγωγικό μοντέλο και πρόσθεσε:

“Η οικονομία δεν είναι μόνο το έλλειμμα και το χρέος, έχει τριάντα δείκτες …κάθε χρόνο η χώρα χάνει τριάντα δισ. απο τις εισαγωγές που κάνει” είπε ο κ. Τζουμάκας, υποστηρίζοντας ότι η χώρα μας είναι “η τελευταία στην ΕΕ” στην τεχνολογία και στην ανάπτυξη, ενώ “το ΑΕΠ μας είναι στο ύψος αυτού του είχαμε προ δεκατεσσάρων χρόνων, το 2009”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More