Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Μυτιλήνη για τα χθεσινά ναυάγια σε Λέσβο και Σάμο

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 29 Αυγούστου στις 7 το απόγευμα στο Μνημείο Ειρήνης και Φιλίας (Πλατεία Κυπρίων Πατριωτών), καλεί το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, μετά τη νέα τραγωδία στα νερά του Αιγαίου χθες τόσο στη Λέσβο όσο και στη Σάμο.

Στη Λέσβο πνίγηκαν 4 παιδιά μεταξύ των οποίων ένα βρέφος και στη Σάμο μια γυναίκα στην αναζήτηση καλύτερης ζωής από τις οικογένειές τους.

«Το ταξίδι της ζωής για ακόμα πέντε ανθρώπους, τελείωσε στα νερά του αιγαίου (4 στη Λέσβο και 1 στη Σάμο). Για τέσσερα παιδιά και μία γυναίκα που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους προσπαθώντας να ξεφύγουν από την φτώχεια και τον πόλεμο, αλλά ήρθαν αντιμέτωποι με μια άλλη βαρβαρότητα. Γιατί είναι βάρβαρη η πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης, του ΝΑΤΟ και των κυβερνήσεων που δημιουργεί τους πρόσφυγες με τις επεμβάσεις και την καταλήστευση του πλούτου των χωρών, που τους προσελκύει όποτε χρειάζεται εργατικό δυναμικό, που τους επαναπροωθεί, που τους εγκλωβίζει στα νησιά μας για διαλογή, που τους στέλνει στα χέρια των δουλεμπόρων και που τελικά τους πνίγει στις θάλασσες μας. Δε θα αφήσουμε να γίνει ο θάνατος μέρος της καθημερινότητας μας. Η θλίψη και η οργή μας τώρα να γίνουν αγώνας για να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα», σημειώνει μεταξύ άλλων το Εργατικό Κέντρο Λέσβου.

«Ως πότε θα θρηνούμε νεκρά παιδιά, γυναίκες, άντρες, ανθρώπους που θα προσπαθούν να γλυτώσουν τον θάνατο στις πατρίδες τους και θα τον βρίσκουν στις θάλασσες μας;», σημειώνει η Επιτροπή Ειρήνης Λέσβου και καλεί στη σημερινή συγκέντρωση.  

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More