Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκίνηση στην ορκωμοσία του ομογενή υπουργού, Στηβ Δημόπουλου, στη νέα κυβέρνηση της Βικτώριας

Ορκίστηκε στα νέα του, υπουργικά καθήκοντα, ο ομογενής πολιτειακός βουλευτής της περιοχής Όκλεϊ, Στηβ Δημόπουλος, ο οποίος στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης ανέλαβε τα χαρτοφυλάκια του Τουρισμού, των Σπορ και Μεγάλων Εκδηλώσεων, και των Δημιουργικών Τεχνών

Με δήλωση του στην ομογενειακή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» μετά την ορκωμοσία που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης, χαράς και ευφορίας, ο κ. Δημόπουλος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, καθώς και τους ψηφοφόρους του Όκλεϊ τους οποίους αντιπροσωπεύει στο πολιτειακό Κοινοβούλιο από το 2014. 

Σημειώνοντας ότι η Αυστραλία είναι η χώρα όπου τα όνειρα, οι ελπίδες και οι προσδοκίες του καθένα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες να εκπληρωθούν, ανεξάρτητα από πού έρχεται, ο Στήβ Δημόπουλος αναφέρθηκε στους προηγούμενους Ελληνοαυστραλούς πολιτικούς που άνοιξαν το δρόμο και για τον ίδιο. Όπως είπε, δεν θα βρισκόταν σήμερα στη συγκεκριμένη θέση αν δεν υπήρχαν το έργο και οι προσωπικότητες ομογενών πολιτικών, όπως ο Γιάννης Πανταζόπουλος, η Τζένη Μικάκου, ο Φίλιππος Δαλιδάκης, ο Φάνος Θεοφάνους, ο Αλέκος Αδριανόπουλος και ο Νίκος Κότσιρα, 

«Είμαστε στην πόλη με τον περισσότερο ελληνικό πληθυσμό εκτός Ελλάδας, είμαστε κάτι μοναδικό, με την τόσο ευρεία πολυπολιτισμική μας ποικιλότητα στη Βικτώρια» τόνισε ο κ. Δημόπουλος και συνέχισε: «Ως περήφανος γιος Ελλήνων μεταναστών, θα ήθελα να διαμηνύσω ότι οι Έλληνες πρέπει πάντα να θυμόμαστε από πού ερχόμαστε και ότι η ιστορία μας είναι σημαντική, όπως σημαντική είναι και η χώρα μας η Αυστραλία και η συνεχής σύνδεσή μας με την Ελλάδα, μια σύνδεση που σφυρηλατήθηκε μέσα από δυο πολέμους και περισσότερο με τη μαζική μετανάστευση».

Η ορκωμοσία του νέου υπουργικού συμβουλίου της Βικτώριας έλαβε χώρα την περασμένη Δευτέρα έλαβε χώρα στο Πολιτειακό Κυβερνείο, ενώ καθήκοντα υπουργού παρά τω πρωθυπουργό ανέλαβε ο ομογενής βουλευτής Bentleigh, Νικ Στάικος. 

Η πρώην πολιτειακή υπουργός Υγείας, κα Τζένη Μικάκου, σημειώνει ο «Νέος Κόσμος», έδωσε στη δημοσιότητα δήλωση στην οποία συγχαίρει τον Στηβ Δημόπουλο, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα φέρει «μια νέα ενεργητικότητα και φρέσκες ιδέες στο όλο κυβερνητικό έργο». 

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή «Νέος Κόσμος»)

Φωτό: «Νέος Κόσμος»

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More