Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκατοίκηση ηλικιωμένων: Βλέποντας τη ζωή με αισιοδοξία και ελπίδα

Στην Ευρώπη, πολλοί άνθρωποι της τρίτης ηλικίας, προβληματίζονται με τη μοναξιά και θέλουν να βλέπουν τη ζωή με ελπίδα. Όλοι μαζί σε οργανωμένες κοινότητες, μοιράζονται ώρες συντροφιάς, οργανώνουν δράσεις, νοιάζονται και φροντίζουν ο ένας τον άλλον.

Στην Ελλάδα, μία χώρα στην οποία ακόμη δεν είναι ανεπτυγμένη η ιδέα της συγκατοίκησης, γίνεται μία φιλότιμη προσπάθεια για τη δημιουργία κοινοτήτων συγκατοίκησης ηλικιωμένων. Αφορά ανθρώπους που, αν και πέρασαν τα χρόνια, δεν έχουν παραιτηθεί από τη ζωή και θέλουν να την βιώνουν με χαρά και ανεξαρτησία, χωρίς να γίνονται βάρος στα παιδιά ή τους συγγενείς τους.

Σύμφωνα με τον κ. Σάκη Καβακόπουλο, συνταξιούχο, ο οποίος ξεκίνησε τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία μέσω facebook, η πολυπλοκότητα της εποχής αφήνει τους ηλικιωμένους εκτός. “Τα τελευταία χρόνια της ζωής μας είναι σαν τις τελευταίες καραμέλες που θέλουμε να τις απολαύσουμε λίγες λίγες, χωρίς να καταλήξουμε σε γηροκομείο”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε η κα Ρίτσα Τζούτζου, συνταξιούχος επίσης, την συγκατοίκηση την προτιμούν πολύ περισσότερο οι γυναίκες σε σχέση με τους άντρες, καθώς οι δεύτεροι δεν εξωτερικεύουν εύκολα τα συναισθήματά τους. Όσο για τα οφέλη που προκύπτουν μέσα από αυτή τη διαδικασία πέρα από τη συντροφιά, είναι ανεκτίμητες φιλίες και πολλή αγάπη.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More