Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκινητική αναφορά στη διαθήκη Γερμανού

Ο Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης, Αθανάσιος Β’ σχολιάζοντας τη διαθήκη του προκατόχου του σπουδαίου Ιεράρχη Γερμανού που εκοιμήθη πριν λίγο καιρό, τόνισε ότι, έχει να μας δώσει πολλά μηνύματα και είναι αξιόλογη.

“Μεταξύ των πρώτων που ζητά από όλους μας ήταν να τον συγχωρέσουμε εάν μας πίκρανε, φυσικό είναι να υπήρχαν κάποιες αντιθέσεις γιατί οι άνθρωποι έχουν την άποψη ότι ακόμα και παράνομο να είναι κάτι, ζητούν από τον άλλον το εκτελέσει.

Ο αείμνηστος Μητροπολίτης μας Κυρός Γερμανός ήταν άτεγκτος σε αυτά, δεν υποχωρούσε και ήθελε να είναι δίκαιος με αποφάσεις χωρίς παραβατικότητα και με κάλυψη είπε ο νυν Μητροπολίτης Ηλείας.

Οι στολές που άφησε δεν είναι φανταχτερές ή χρυσοΰφαντες, είπε ακολούθως είναι απλές στολές τις οποίες αφήνει στην Μητρόπολη και εγώ θα τις δώσω στα μοναστήρια για να φτιάξουν ένα μουσείο του αείμνηστου Γερμανού ή αν πάω εγώ καμιά φορά εκεί ή κάποιος άλλος Αρχιερέας και δεν έχει αρχιερατικά άμφια, να λειτουργήσει.”

Από την πλευρά του ο π. Ηλίας Παπαγγελής, τον οποίον ο Μητροπολίτης πρώην Ηλείας Κυρός Γερμανός αποκαλεί στην διαθήκη του ως αγνό, εργατικό και τίμιο συνεργάτη του αφήνοντας του έναν Σταυρό της αρεσκείας του, τόνισε: «Δεν έχω να προσθέσω περισσότερα από αυτά που είπε ο Μητροπολίτης μας διότι ο Γερμανός φτωχός ήρθε στην Μητρόπολη, φτωχός έφυγε για τον ουρανό. Επειδή με αναφέρει στην διαθήκη, και πάλι τον ευχαριστώ για την καλή συνεργασία, την αγάπη του και την εκτίμησή του και γι’ αυτόν τον Σταυρό που μου έδωσε. Θα τον θυμάμαι σε κάθε Θεία Λειτουργία γιατί είναι ευεργέτης της Ηλείας, και δικός μου και όλων των Ιερέων. Πάντοτε θα προσευχόμαστε για εκείνον και εκείνος από εκεί ψηλά θα προσεύχεται για εμάς».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More