Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συγκινητική η προσφορά του κόσμου για τους σεισμόπληκτους 

Ένα “τσουνάμι αγάπης” με εκατοντάδες δέματα με κλινοσκεπάσματα, ζεστά ρούχα, είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα, τρόφιμα που απλώνονται στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης για τους σεισμόπληκτους. Οι εικόνες μιλούν  μόνες τους λίγο πριν αναχωρήσει η επόμενη αποστολή με την ανθρωπιστική βοήθεια προς τις πληγείσες περιοχές.

Τα είδη πρώτης ανάγκης που έχουν συλλεχθεί θα μεταφερθούν στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας, με τους Θεσσαλονικείς να στηρίζουν με κάθε τρόπο την προσπάθεια. Η αποστολή της βοήθειας γίνεται σε συνεργασία με τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης, ενώ τη διαδικασία μεταφοράς των ειδών, εποπτεύουν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, που μίλησε στην ΕΡΤ3 για τη σημαντική ανταπόκριση του κόσμου και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Μωυσίδης.

Η διαχείριση του υλικού είναι πολύ δύσκολη, ώστε να φτάσουν τα είδη αυτά εκεί που πρέπει να φτάσουν. Με τη βοήθεια εθελοντών αλλά και ανθρώπων του δήμου Θεσσαλονίκης γίνεται ο διαχωρισμός και η ταξινόμηση τους και έξω από τα κουτιά αναγράφεται στα ελληνικά αλλά και στα τούρκικα τι περιέχει το κάθε δέμα. Στο περίπτερο 2 της ΔΕΘ συγκεντρώνονται στη συνέχεια όλα τα δέματα, προκειμένου να αποσταλούν στους σεισμόπληκτους.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης οι πολίτες φέρνουν όλα τα προαναφερθέντα, αλλά ακόμα και τροφές για κατοικίδια και αδέσποτα, για τα ζώα που μένουν και αυτά στο δρόμο. Η βοήθεια του κόσμου είναι τόσο μεγάλη που πλέον ο δήμος ζητά… χαρτοκιβώτια για τη μεταφορά των ειδών, τα οποία συνεχίζουν ασταμάτητα να διαχωρίζουν οι εθελοντές.

Μερικά από τα είδη που συλλέχθηκαν είναι: Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.) μάσκες, αντισηπτικά, γάντια, ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα, βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας, γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια κ.ά.), είδη ατομικής υγιεινής.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More