Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συζήτησαν χωρίς όμως λύση για τις οφειλές στη ΔΕΥΑΠ

Τα πνεύματα «άναψαν» χωρίς ωστόσο να ξεπεράσουν τα παραδείγματα του παρελθόντος στη συζήτηση που αφορούσε στις διακοπές υδροδότησης από την ΔΕΥΑΠ. «Πρωταγωνιστές» φυσικά ήταν ο Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο Στάθης Καννής με αφορμή τη λειτουργία της επιχείρησης και τις… ευθύνες στα ζητήματα με τους λογαριασμούς των πολιτών.

Ο κ. Καννής ακούγοντας τις αιτιάσεις του Δημάρχου, τόνισε ότι είναι «ευθεία βολή» κατά της σημερινής διοίκησης της επιχείρησης και κάλεσε την πρόεδρο της ΔΕΑΥΠ, Ρούλα Αλικάκη-Τζανέτου να παραιτηθεί. Η τελευταία στην εισήγησή της επισήμανε μεταξύ άλλων ότι οι οφειλές είναι ένα πρόβλημα της ΔΕΑΥΠ, ωστόσο πάρθηκαν αποφάσεις στο Δ.Σ. που αφορούν τις πολυκατοικίες και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και την αύξηση των μηνιαίων δόσεων αποπληρωμής, αλλά και πως δεν υπάρχει πρόθεση να κόβεται το νερό των πολιτών.

Το θέμα ξεκίνησε με αυστηρές παρατηρήσεις του Ανδρέα Σκαρτσιάρη που ζήτησε εισήγηση του Δ.Σ. της ΔΕΑΥΠ για το τι πρέπει να γίνει, κατηγορώντας τον κ. Αντωνακόπουλο ότι το έχει αγνοήσει και φέρνει ο ίδιος το θέμα προς συζήτηση.

Τελικά, δεν πάρθηκε συγκεκριμένα απόφαση για τις οφειλές των πολιτών, καθώς είναι αρμοδιότητα της ΔΕΥΑΠ, με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παπαδημητρίου να προτείνει τον εναρμονισμό του κανονισμού για τις αποπληρωμές σύμφωνα με τις υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More