Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλαλητήριο στη Μυτιλήνη για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία στους δρόμους της πόλης πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου. Μια μαζική διαμαρτυρία «κατά των πολιτικών που δημιουργούν προσφυγιά με  το μήνυμα ότι «Δε θα συνηθίσουμε το θάνατο, ούτε στη Λέσβο ούτε πουθενά. Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε ότι πρέπει να νικήσει η ζωή.»

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη και ακολούθησε πορεία στην προκυμαία και στην κεντρική αγορά της πόλης.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, Δημήτρης Ευσταθίου, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: «Κανένας δεν αφήνει την πατρίδα τους εκτός αν η πατρίδα του είναι το στόμα ενός καρχαρία,  λέει ένας στίχος και σήμερα το υπουργείο μετανάστευσης μας λέει ότι φταίνε οι διακινητές. Ένοχος είναι το ΝΑΤΟ που παρεμβαίνει και καταστρέφει κράτη, Ένοχη είναι η ΕΕ και η πολιτική της αλλά και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις που υπέγραψαν και εφαρμόζουν την κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας που έκανε το Αιγαίο θάλασσα νεκρών και τη μεσόγειο υγρό  νεκροταφείο . Ένοχη είναι η ίδια πολιτική που δημιουργεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με τους πολέμους και τη καταλήστευση του πλούτου  των χωρών αλλά η ίδια πολιτική που προσελκύει πρόσφυγες στις χώρες της, όταν θέλει φτηνό εργατικό δυναμικό , αλλα όταν δεν τους θέλει τους επαναπροωθεί, χτίζει φράχτες και τους στέλνει στους διακινητές και είναι η ίδια πολιτική που τους κάνει διαλογή στα νησιά μας, κρατώντας τους φυλακισμένους στη Μόρια, στον Καρα Τεπέ και προσεχώς στη Βάστρια».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More