Κυριακή, 9 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Λάρισας για τους πλημμυροπαθείς

Κάλεσμα σε όλους τους πολίτες και τους φορείς να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται την ερχόμενη Τετάρτη 25 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στην κεντρικής πλατεία της Λάρισας, απηύθυναν στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου και των πλημμυροπαθών από περιοχές της Λάρισας.

Το συλλαλητήριο έχει ως αιχμή του δόρατος την ουσιαστική στήριξη των πλημμυροπαθών από την Πολιτεία σε όλα τα επίπεδα, αφού όπως ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΚΛ κ. Γ. Σκόκας. Ο κ. Σκόκας ζήτησε τόσο η Πολιτεία, αλλά και η Αυτοδιοίκηση να βοηθήσουν ουσιαστικά τους πληγέντες και να μην τους αφήνουν να παλεύουν μόνοι τους με τις λάσπες.

“Ο μέσος όρος των αποζημιώσεων ανέρχεται στις 4.000 ευρώ περίπου, το ποσό αυτό δεν φτάνει για να αγοράσει κάποιος τις βασικές συσκευές στο σπίτι του, πόσο μάλλον να προχωρήσει και σε άλλες εργασίες”, σημείωσε.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας ξεκαθάρισε το συλλαλητήριο της ερχόμενος Τετάρτης αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας οργάνωσης του αγώνα για να παρθούν ουσιαστικά μέτρα στήριξης και αποκατάστασης των πληγέντων, τα οποία θα πρέπει να περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αποζημιώσεις στο 100%, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος, στήριξη και πληρωμή των εργαζομένων που έχουν τεθεί σέ καθεστώς αναστολής εργασίας, πραγματική θωράκιση από φυσικές καταστροφές, με την υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής προστασίας.

Ο κ. Σκόκας αναφέρθηκε τέλος και στην αυριανή εξόρμηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στις πληγείσες περιοχές της πόλης για την χορήγηση υλικής βοήθειας στους πληγέντες, αλλά και στην συναυλία αλληλεγγύης που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Οκτωβρίου στην Λάρισας από το παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνίου Μουσικού Συλλόγου, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την στήριξη των πληγέντων.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More