Κυριακή, 9 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Δημάρχου Ιωάννινων

Δεκάδες είναι τα συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ. Πριν από λίγο σε δήλωση προχώρησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, το Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και βουλευτές.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου

Συγκεκριμένα σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης αναφέρει ότι  «Η απώλεια του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωϋσή Ελισάφ,  προκαλεί μεγάλη θλίψη και δημιουργεί ένα μεγάλο κενό στην κοινωνία της πόλης.  Υπηρέτησε με πάθος την ιατρική επιστήμη, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο μέχρι την ημέρα της εκλογής του στο αξίωμα του Δημάρχου.  Είχα  τη χαρά να συνεργάζομαι μαζί του επί πολλά χρόνια,  για  θέματα που αφορούσαν την Εβραϊκή κοινότητα της οποίας αποτελούσε το βασικό στήριγμά της για πολλές δεκαετίες. Στα 3 χρόνια της Δημαρχιακής του θητείας,  είχα τη δυνατότητα να διαπιστώσω τη μεγάλη αγάπη και τον οραματισμό του για την πόλη και την αγωνιστικότητα του για την επίλυση προβλημάτων και τη δρομολόγηση σημαντικών παρεμβάσεων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Δυστυχώς,  πρώτα για τον ίδιο και μετά για την πόλη, έφυγε νωρίς αφήνοντας ανεκπλήρωτα τα σχέδια και τα όνειρά του για ένα καλύτερο μέλλον, όπως ο ίδιος το είχε φανταστεί. Συλλυπητήρια στους οικείους του».

Το Περιφερειακό Συμβούλιο

Ψήφισμα για την αδόκητη απώλεια του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ εξέδωσε και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου. Αναφέρει ότι «Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, μετά την θλιβερή είδηση του θανάτου του Δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ  συνήλθε εκτάκτως σήμερα Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023, προκειμένου να του αποτίσει τον απαιτούμενο φόρο τιμής.Τα μέλη του Σώματος εξήραν τη συνέπεια, το ήθος του, την πίστη στις αξίες της Δημοκρατίας και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που τον διέκρινε κατά τη διάρκεια της θητείας ως Δημάρχου, αλλά και κατά το παρελθόν από άλλα αξιώματα στο Δήμο Ιωαννιτών. Ανέδειξαν την μεγάλη προσφορά του στην Ιατρική Επιστήμη, ως ιατρού  και πανεπιστημιακού δάσκαλου και ομόφωνα αποφάσισαν:

Να εκφράσει το Περιφερειακό Συμβούλιο τη θλίψη του για την απώλεια του αειμνήστου Δημάρχου  Ιωαννίνων Μωϋσή Ελισάφ

Να παραστεί αντιπροσωπεία του στην κηδεία του

Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του.

Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους συνεργάτες του

Να δημοσιευτεί στις Ημερήσιες και Εβδομαδιαίες Εφημερίδες των Ιωαννίνων».

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Στο συλλυπητήριο μήνυμα της η βουλευτής Ιωαννίνων ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μερόπη Τζούφη, αναφέρει πως «ο Μωυσής Ελισάφ, καθηγητής της Παθολογίας και δήμαρχος Ιωαννιτών, δε βρίσκεται πια κοντά μας, φεύγοντας βιαστικά μετά από μια άδικη μάχη με τον καρκίνο. Η προσφορά και η συνεισφορά του, διαχρονική και σπουδαία. Στην επιστήμη και τη διδασκαλία, στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης απέναντι στο ναζισμό, στην πόλη που αγάπησε. Τον αποχαιρετώ με τους στίχους που αγαπούσε να τραγουδά: Στα περβόλια, μες στους ανθισμένους κήπους σαν άλλοτε θα στήσουμε χορό και τον Χάρο θα καλέσουμε να πιούμε αντάμα και να τραγουδήσουμε μαζί Τα θερμά μου συλλυπητήρια στη γυναίκα του, την Πάτρα, στους δικούς του ανθρώπους, στους συνεργάτες και τους συναδέλφους του».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More