Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον Ν. Σαντορινιό – Γ. Μπουρνούς: Θα τον τιμούμε συνεχίζοντας την πολιτική του για τα νησιά μας

Τη σφραγίδα του άφησε στα νησιά ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός που έφυγε τόσο πρόωρα. Ως Αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με παραγωγικό τρόπο με τους νησιώτες και τους φορείς τους,  ενώ δημιούργημά του είναι το Μεταφορικό Ισοδύναμο, το μέτρο δηλαδή που επέστρεφε στους νησιώτες χρήματα από τις ακριβές μετακινήσεις από και προς τα νησιά. Και πληρώνονταν κάθε μήνα.

Συλλυπητήρια μηνύματα από τον βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ , την τοπική οργάνωση Λέσβου αλλά και παραγωγικούς φορείς

«Θα τιμούμε τον Νεκτάριο Σαντορινιό συνεχίζοντας την πολιτική του για τα νησιά μας» σημειώνει ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς :

Αποχαιρετούμε με ανείπωτη οδύνη τον φίλο και σύντροφο Νεκτάριο Σαντορινιό. Ο Νεκτάριος πάλεψε με θάρρος και πείσμα με τον καρκίνο, ενώ ήταν παρών μέχρι τέλους στη μάχη για την πολιτική αλλαγή.  Ηταν ο Βουλευτής και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας που αφοσιώθηκε στη βελτίωση της ζωής των νησιωτών, που εργάστηκε για τις μονάδες αφαλάτωσης στα Δωδεκάνησα, την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού στην Κάλυμνο, που μας άφησε τη μεγάλη παρακαταθήκη του Μεταφορικού Ισοδύναμου.  Πριν από αυτόν η νησιωτικότητα ήταν μια συνταγματική αρχή και μια καλή ιδέα. Μετά από αυτόν έγινε εφαρμοσμένη πολιτική, έγινε αναγνωρισμένη αρχή που διαπνέει και υπαγορεύει πολιτικές που καλυτερεύουν τη ζωή στα νησιά και αποκαθιστούν τη δικαιοσύνη μεταξύ νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας.  Κι έτσι θα τιμήσουμε τη μνήμη του: Θα προστατεύσουμε και θα επεκτείνουμε τις πολιτικές του Μεταφορικού Ισοδύναμου, θα εργαστούμε για ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική σε κάθε πτυχή της οικονομίας και της κοινωνίας των νησιών μας.   Ένας πολύτιμος σύντροφος και φίλος, ένας έντιμος και καλός άνθρωπος, δεν είναι πια κοντά μας. Θα τον θυμόμαστε με πολλή αγάπη. Θερμότατα συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία  Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Λέσβου με ανείπωτη θλίψη θρηνεί σήμερα την απώλεια του σ. Νεκτάριου Σαντορινιού που μέχρι την τελευταία του στιγμή έδινε γενναία διπλή μάχη. Τη συλλογική’’ ενάντια στην ανηθικότητα, την παρακμή, τη φτωχοποίηση, τον εκμαυλισμό του πολιτεύματος μας’’ όπως ο ίδιος έγραψε μόλις λίγες μέρες πριν και την προσωπική του μάχη απέναντι στον καρκίνο.

Ο Νεκτάριος σαν Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έδωσε για πρώτη φορά περιεχόμενο στην πρόνοια του Συντάγματος για τη νησιωτικότητα με τη ριζοσπαστική ρύθμιση του Μεταφορικού Ισοδύναμου, σαν ένα πρώτο βήμα για να βγουν οι νησιώτες από την απομόνωση του υψηλού κόστους μεταφοράς ανθρώπων και προϊόντων.

Στη Λέσβο αποχαιρετούμε ένα δικό μας άνθρωπο μιας, και η οργάνωσή μας είχε την τύχη να συνεργαστεί μαζί του την περίοδο της ‘’κυοφορίας’’ του μέτρου. Δυστυχώς δεν πρόλαβαν να ενταχθούν στο ΜΤ οι μεταφορές ζωοτροφών και καυσίμων που σχεδιάζαμε και είχαν δρομολογηθεί για μετά τις εκλογές του 2019.

Μπροστά στα φτωχά λόγια του αποχαιρετισμού στο σύντροφό μας που τόσο πρόωρα έφυγε, προτάσσουμε ως οργάνωση το χρέος μας να υπερασπιστούμε με νύχια και δόντια το Μεταφορικό Ισοδύναμο απέναντι σε κείνους που το επιβουλεύονται.

Επιμελητήριο Λέσβου

Το Επιμελητήριο Λέσβου δηλώνει την βαθειά του θλίψη για την απώλεια του Νεκτάριου Σαντορινιού, Βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο οποίος μεταξύ άλλων διετέλεσε Υφυπουργός και Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Υπήρξε άριστος γνώστης των ζητημάτων της νησιωτικότητας και πρωτοστάτησε στον σχεδιασμό και την εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου, ενός πάγιου αιτήματος της νησιωτικής επιμελητηριακής κοινότητας. Η δε συνεργασία του με το Επιμελητήριο Λέσβου υπήρξε ιδιαίτερα στενή και παραγωγική.

Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής 

«Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, έφυγε αφήνοντας για όλους τους νησιώτες το μεταφορικό ισοδύναμο. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε γι΄αυτό όπως και για τα θέματα της Λέσβου, του Βορείου Αιγαίου και του Αιγαίου συνολικότερα σε συνθήκες μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης, από το καλοκαίρι του 2016 όταν και πρωτογνωριστήκαμε μαζί του στην τριήμερη παρουσίαση – καμπάνια της Λέσβου στην Πλατεία Συντάγματος.

 Από τότε η ΟΛΣΑ διατήρησε επαφή και λόγω χαρτοφυλακίου του (ζητήματα ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής) αλλά και διότι ήταν ένας απλός, καταδεκτικός και φιλικός άνθρωπος που μπορούσε να σου εξηγήσει και αναλύσει διάφορα ζητήματα, κοινά στις περισσότερες περιπτώσεις που αφορούν τα νησιά του Αιγαίου (Νότιο και Βόρειο)».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More