Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συμβούλιο COBRΑ για την εσωτερική ασφάλεια με αφορμή τη σύγκρουση Ισραήλ – Γάζας

Ο Πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ προεδρεύει του συμβουλίου COBRΑ στη Ντάουνινγκ Στριτ προκειμένου να αξιολογήσει τα ζητήματα εσωτερικής ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς η σύγκρουση Ισραήλ-Γάζας εντείνεται και ενώ οι διαδηλώσεις αυξάνονται στους δρόμους της χώρας.

 Στην έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου συμμετείχε η Υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Σουέλα Μπράβερμαν και αξιωματούχοι της αντιτρομοκρατικής.

«Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι οι Βρετανοί πολίτες είναι ασφαλείς από την απειλή της τρομοκρατίας», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ρόμπερτ Χάλφον μιλώντας σε βρετανικά μέσα νωρίτερα τη Δευτέρα.

Ο επίτροπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας Σερ Μαρκ Ρόουλι προειδοποίησε ότι η τρομοκρατία «επιταχύνεται» από τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή – καθώς εξέφρασε ανησυχίες για «κρατικές απειλές από το Ιράν».

Το επίπεδο της τρομοκρατικής απειλής στην Αγγλία, την Ουαλία και τη Σκωτία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε «ουσιώδη», που σημαίνει ότι μια επίθεση είναι πιθανή. Βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο από τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, όταν μειώθηκε ένα επίπεδο από “σοβαρή”, που σημαίνει ότι μια επίθεση είναι πολύ πιθανή.

Λονδίνο – Ανταπόκριση: Ευδοξία Λυμπέρη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More