Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συμμετοχή της Ελλάδας στη σύνοδο υπαρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων South-Eastern Europe Defence Ministerial

Στη σύνοδο των υπαρχηγών Ενόπλων Δυνάμεων των κρατών – μελών της πρωτοβουλίας South-Eastern Europe Defence Ministerial, που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη , συμμετείχε ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Φραγκίσκος Λελούδας.

‘Οπως ανακοινώθηκε σήμερα από το ΓΕΕΘΑ, κατά την έναρξη της συνόδου, χαιρετισμό απηύθυναν ο προέδρος της πρωτοβουλίας Atanas Zapryanov, ο υφυπουργός ‘Αμυνας της Ιταλίας Matteo Perego di Gremnago και ο υπαρχηγός των Ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων Lieutenant General Carmine Masiello.

Στη σύνοδο συζητήθηκαν οι σύγχρονες προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και στο ευρύτερο γεωστρατηγικό περιβάλλον, με ιδιαίτερη έμφαση στις τελευταίες εξελίξεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Τονίστηκε η αξία των συνεργασιών και των σχέσεων καλής γειτονίας των χωρών της πρωτοβουλίας σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και τις αποφάσεις των Διεθνών Οργανισμών.

Επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, η συνεισφορά της χώρας μας ως επικεφαλής στην πολυεθνική πρωτοβουλία «Interconnection of Military Hospitals» που στοχεύει στην παροχή συνεργασίας, κοινής έρευνας, εκπαίδευσης και υπηρεσιών τηλεϊατρικής στο υγειονομικό προσωπικό.

Κατά την διάρκεια της συνόδου, ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον Ιταλό ομόλογό του Lieutenant General Carmine Masiello και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος μεταξύ των οποίων η υφιστάμενη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας και Ιταλίας και οι προοπτικές ενίσχυσής της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More