Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη- Γενς Στόλτενμπεργκ στο πλαίσιο της ΓΣ του ΟΗΕ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεθνή και περιφερειακά ζητηματα. 

Ειδικότερα, συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και η συνεχιζόμενη στήριξη της Συμμαχίας, όπως αυτή αποτυπώθηκε πιο πρόσφατα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη στήριξη που παρείχε η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή στην Ουκρανία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο  Γενς Στόλτενμπεργκ αντάλλαξαν ακόμη απόψεις για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Good meeting with Prime Minister Mitsotakis @PrimeministerGR of our valued Ally #Greece. We discussed the importance of continued support to Ukraine, and #NATO’s increased focus on addressing the security impact of climate change. #UNGA pic.twitter.com/B712VvdF4r

— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) September 20, 2023

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Κορέας Suk yeol Yoon.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την προοπτική ενίσχυσης και εμβάθυνσης των διμερών οικονομικών σχέσεων, σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης στην Ελλάδα αντιπροσωπείας κορεατικών επιχειρήσεων και της συνάντησής τους με τον Πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην Ελλάδα. 

Συζητήθηκε επίσης ο στόχος της απανθρακοποίησης της ναυτιλίας και η συμβολή της κορεατικής ναυπηγικής βιομηχανίας στην επίτευξή του, καθώς και η υποψηφιότητα του Μπουσάν για την διοργάνωση της EXPO2030.

Ανταπόκριση: Νίκος Μελέτης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More