Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνήγορος ανηλίκου για τον φερόμενο ξυλοδαρμό του από αστυνομικό: Τον είχε μαγκωμένο κάτω με το γόνατο όπως στο “I can’t breath”

Ο συνήγορος του ανήλικου αγοριού που φέρεται να έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, και η μητέρα του, Μαρία Θεοδωράκη, μίλησαν στην κάμερα της ΕΡΤ3 για όσα  καταγγέλλουν ότι συνέβησαν το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης, στην πλατεία Αγίας Παρασκευής στη Μενεμένη.

Όπως υποστηρίζουν οι γονείς, το παιδί βρήκε μία παρατημένη σακούλα με κρέας και την άφησε στο προαύλιο της Εκκλησίας, νομίζοντας ότι θα την πάρει κάποιος που την έχει ανάγκη. Ο αστυνομικός που, εκείνη την ώρα, δεν βρισκόταν σε υπηρεσία, θεωρώντας ότι πρόκειται για κλοπή, φέρεται να ακινητοποίησε τον 15χρονο στο έδαφος πατώντας τον με το γόνατό του στο στέρνο για τέσσερα λεπτά, αποκαλώντας τον κλέφτη, με αποτέλεσμα να προκληθούν τραυματισμοί στο κεφάλι και αμυχές στο σώμα του παιδιού.
Αργότερα, το ίδιο βράδυ, ο πατέρας του 15χρονου, βρήκε τον αστυνομικό και τον χτύπησε. Μία άλλη εκδοχή όσων συνέβησαν δίνει ο γενικός γραμματέας αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης.
Μετά την συμπλοκή με τον πατέρα, ο αστυνομικός πήγε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, συνελήφθησαν και οι δύο, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι έπειτα από εντολή Εισαγγελέα. Η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες, καθώς κατατέθηκαν μηνύσεις τόσο από τον αστυνομικό σε βάρος του πατέρα όσο και από την οικογένεια του 15χρονου σε βάρος του αστυνομικού.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More