Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνδυασμός γεύσεων για πρωθυπουργικό ουρανίσκο

Δυο γεύσεις δύσκολες να συνδυαστούν, η παραδοσιακή φασουλάδα και η πεσκανδρίτσα, μαγειρεύτηκαν με μοναδικό τρόπο που να δώσουν άλλη διάσταση στην γεύση.

Το πιάτο ετοιμάστηκε για να ικανοποιήσει την απαίτηση του Ολλανδού πρωθυπουργού Μάρκ Ρούτε, ο οποίος δεν επιθυμούσε να φάει κρεατικά.

Το συμβάν έλαβε χώρα στην Χάγη, όπου διατηρεί εστιατόριο ο ελληνο-ολλανδός Τάκης Παναγάκης, γνωστό  λιμάνι και παραδοσιακά τόπο κατανάλωσης ιχθύων.

Με πατέρα Έλληνα και μητέρα Ολλανδή που όμως έμαθε να μαγειρεύει ελληνικά πιάτα, ο κ. Παναγάκης σε νεαρή ηλικία μετακόμισε στην Ολλανδία αναζητώντας την τύχη του σε ένα οικείο περιβάλλον.

Ξεκίνησε να μαγειρεύει στην Ελλάδα δίπλα σε γνωστό σεφ και μετά αποφάσισε να κάνει το βήμα για ένα δικό του εστιατόριο στο εξωτερικό.

Μικρά έργα τέχνης σε προσεγμένα πιάτα που διακρίνονται όχι μόνο για το περιεχόμενο, αλλά και την παρουσίαση, κέρδισε τις εντυπώσεις και την προτίμηση των Ολλανδών.

Όπως λέει ο κ. Παναγάκης προσπαθεί να βάζει ελληνικά στοιχεία στην κουζίνα του και στα δυο εστιατόρια που διατηρεί.

Το δύσκολο για να ακολουθήσει αμοιγώς ελληνικά πιάτα είναι η δυσκολία προμήθειας των υλικών. Όσο γνωστή και αν είναι η ελληνική κουζίνα στο εξωτερικό η προβολή της χρειάζεται οργάνωση. «Το μάρκετινγκ δεν αρκεί για να περάσουν τα ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό. Οι Έλληνες μικροπαραγωγοί πρέπει να αναβαθμίσουν τον τρόπο παραγωγής και παρασκευής των προϊόντων, όπως πράττουν π.χ. οι Ιταλοί, που έχουν εξελιχθεί σε επιστήμονες της γεύσης». 

Έχοντας ξεκινήσει από μικρός να δοκιμάζει και να μαγειρεύει ο  κ. Παναγάκης, τονίζει ότι αυτό το επάγγελμα καλλιεργείται και απαιτεί την αμέριστη αγάπη του δημιουργού. Τα μικρά έργα τέχνης που βγαίνουν από τα χέρια του, χάρη στην πλούσια φαντασία του ικανοποιούν την βασικότερη ανάγκη του ανθρώπου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More