Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνελήφθη μετά από βίαιη έξωση η δημοσιογράφος Ιωάννα Κολοβού – Συγκέντρωση φορέων το απόγευμα στου Ζωγράφου

Αντιδράσεις προκάλεσε η βίαιη έξωση της συνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού και του γιού της από την πρώτη τους κατοικία, μετά από πλειστηριασμό, από αστυνομικές δυνάμεις και η σύλληψή τους. Πλήθος φορέων με ανακοινώσεις τους καλούν σήμερα Τετάρτη 24/1 στη συγκέντρωση στις 18.30 στην Αβύδου 146 στου Ζωγράφου ενάντια στην έξωση της Ι. Κολοβού και του γιού της.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του: «εκφράζει τη στήριξή του στην Ιωάννα Κολοβού, η οποία πετάχθηκε το πρωί έξω από το σπίτι της, προκειμένου να υπηρετηθεί η άδικη πολιτική των κατασχέσεων πρώτης κατοικίας.

Μια χαμηλοσυνταξιούχος δημοσιογράφος και μάλιστα μονογονεϊκή οικογένεια, πετάγεται από το σπίτι της και οδηγείται σαν τον εγκληματία στο αστυνομικό τμήμα και στη συνέχεια στο αυτόφωρο.

Η ΕΣΗΕΑ ζητεί την παρέμβαση της πολιτείας, όλων των πολιτικών δυνάμεων, για να μην ζουν τον εφιάλτη και χάνουν το σπίτι τους ευάλωτοι συνάνθρωποί μας».

Το ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων: «Οι εξώσεις από λαϊκές- εργατικές κατοικίες δεν θα περάσουν! Θα πάρουν οργανωμένη και μαζική απάντηση.

Δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί μαζί με όχημα της πυροσβεστικής, προχώρησαν στην έξωση και στη σύλληψη της Ιωάννας Κολοβού και του γιού της, από το σπίτι τους στου Ζωγράφου. Επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους με χημικά, γκλόμπ και ασπίδες. Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες που η κυβέρνηση εφαρμόζει το σύστημα της βίαιης έξωσης και της σύλληψης φτωχών ανθρώπων που έχασαν τα σπίτια τους μετά από χίλια βάσανα.

Οι λαϊκές οικογένειες έρχονται κάθε μέρα αντιμέτωπες με μια βαθιά αντιλαϊκή πολιτική και ένα κράτος πλήρως εχθρικό με τις ανάγκες τους. Στενάζουν από την ακρίβεια, τους φόρους, τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις, τις συνθήκες ζωής που την καταντούν αβίωτη. Βλέπουν μπροστά τους ένα κράτος εχθρικό και πανέτοιμο να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των λίγων, των κορακιών των funds, όλων όσων έχουν χορτάσει από κέρδη».

Η ΟΕΝΓΕ καλεί στην απογευματινή συγκέντρωση και αναφέρει πως: «καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος των διαδηλωτών στου Ζωγράφου, οι οποίοι εναντιώνονταν στην έξωση της χαμηλοσυνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού.

Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι η Ιωάννα Κολοβού και ο γιος της, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου.

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η διαδικασία της έξωσης και της βίαιης απομάκρυνσης της οικοσκευής.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε πλειστηριασμός σε βάρος της λαϊκής κατοικίας. Κανένα σπίτι λαϊκής οικογένειας στα χέρια των funds και των τραπεζιτών».

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ που επίσης καλείς τη συγκέντρωση,  σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: «καταδικάζει τη νέα επιχείρηση έξωσης της Ιωάννας Κολοβού από την κατοικία της στου Ζωγράφου καθώς και την απρόκλητη επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος των διαδηλωτών στου Ζωγράφου, οι οποίοι εναντιώνονταν στην έξωση.

Σαν τους κλεφτές, κυβέρνηση, ΜΑΤ και τα κοράκια των τραπεζών πέταξαν έξω από το σπίτι τη χαμηλοσυνταξιούχο και το γιο της. Τους έχουν στο αυτόφωρο σαν κοινούς εγκληματίες επειδή υπερασπίστηκαν το δικαίωμα τους στην πρώτη κατοικία.

Απαιτούμε να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι η Ιωάννα Κολοβού και ο γιος της!

Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η διαδικασία της έξωσης».

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων επισημαίνουν: «Είναι αδίστακτοι! Νέα γκανγκστερική επιχείρηση για να πετάξουν απ’ το σπίτι της μικροσυνταξιούχο μάνα μαζί με τον ανάπηρο γιο της. Αυτή τη φορά το τερμάτισαν! Εκτός από τις διμοιρίες των ΜΑΤ που χτύπαγαν απρόκλητα γυναίκες και παιδιά που έτρεξαν να συμπαρασταθούν στην Ιωάννα και στον ανάπηρο γιό της αφού τους έπνιξαν στα χημικά, έφτασαν στο σημείο να συλλάβουν μητέρα και γιο με την διαδικασία του αυτοφώρου περί διατάραξη οικογενειακής γαλήνης στο σπίτι τους. Όλα αυτά για να στηριχτεί η ανάπτυξη, τα κοράκια των τραπεζών και τα funds».     

Σχετικές ειδήσεις

Η ΕΣΗΕΑ συμπαρίσταται στη συνάδελφο Ιωάννα Κολοβού

Σφοδρές αντιδράσεις για την έξωση της Ιωάννας Κολοβού μετά τον πλειστηριασμό για 15.000 ευρώ – Αντιμέτωπη με αστυνομικούς και κλητήρες

Αντιπαράθεση για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τις υποθέσεις παρακολουθήσεων και Α. Πάτση (video)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More