Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεργασία ΑΠΘ και επιχειρήσεων στον αγροδιατροφικό τομέα

Οι ευκαιρίες συνεργασίας των επιχειρήσεων με την ερευνητική κοινότητα στον αγροδιατροφικό τομέα, παρουσιάστηκαν στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδας, το Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας του ΑΠΘ και το Διεπιστημονικό Κέντρο Αγροδιατροφής του ΑΠΘ. Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των επιχειρήσεων για τις νέες μεθόδους που μπορούν να αναπτύξουν.

Τις καινοτόμες και περιβαλλοντικά φιλικές μεθόδους που αναπτύσσει για την υποστήριξη των ελληνικών αγροδιατροφικών προιόντων παρουσίασε το διεπιστημονικό κέντρο αγροδιατροφής του ΑΠΘ στην ημερίδα με τίτλο: “Αγροδιατροφή και επιχειρήσεις” που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη. Αναδείχθηκαν τα οφέλη για τον αγροδιατροφικό τομέα και την κοινωνία.

Επιστήμονες 48 εργαστηρίων από 11 τμήματα του ΑΠΘ συμμετέχουν στο διεπιστημονικό κέντρο αγροδιατροφής του πανεπιστημίου και εργάζονται με στόχο μια κλιματικά έξυπνη γεωργία για την παραγωγή προιόντων υψηλής ανταγωνιστικότητας.

Η διασύνδεση της παραγωγής με την πανεπιστημιακή κοινότητα είναι καθοριστική για την ασφάλεια στην αγροδιατροφική αλυσίδα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More