Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχίζεται η συνεργασία του ΔΠΘ με το Κέντρο Ελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου του Σικάγο και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Με επιτυχία συνεχίζεται η συνεργασία του ΔΠΘ με το κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σικάγο, αλλά και το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που έχει υπογραφεί και με την Ελληνική Αρχιεπισκοπή της Αμερικής, με στόχο την ενίσχυση της Ελληνομάθειας  στα σχολεία της Ομογένειας.

Σύμφωνα με την Καθηγήτρια του Τμήματος Γλώσσας και Ελληνικής Φιλολογίας στην ΕΡΤ, Ζωή Γαβριηλίδου, η οποία και έχει αναλάβει-μαζί και με άλλους καθηγητές του τμήματος- την εκπόνηση σχολικών εγχειριδίων για τους μαθητές του Δημοτικού, τα οποία μέσα από το παιχνίδι προάγεται και αναβαθμίζεται η Ελληνική Γλώσσα, αλλά λειτουργεί και σαν κίνητρο για την εκμάθησή της με ευχάριστο και εύληπτο τρόπο. Το συγκεκριμένο αναλυτικό πρόγραμμα παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση και από Έλληνες της Ομογένειας στην Αγγλία και στην Αυστραλία.

Εκτός από τους μαθητές, τρέχει ένα πρόγραμμα: “Aνανέωσε τα Ελληνικά σου”, όπου Φοιτητές του τμήματος- μετά από εκπαίδευση- και μέσω διαδικτύου, βοηθούν τους ενήλικες της ομογένειας να βελτιώσουν τα Ελληνικά τους. Ήδη ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε με επιτυχία πριν τα Χριστούγεννα και αναμένεται ο δεύτερος κύκλος μετά τον Ιανουάριο.

Τέλος στο σχεδιασμό τους περιλαμβάνεται και λειτουργία Θερινών Σχολείων, γι’ αυτό και έχει ξεκινήσει η αναζήτηση εξασφάλισης των απαραίτητων χρημάτων μέσω χορηγιών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More