Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχίζονται με επιτυχία τα “Ελληνικά για Αρχαρίους” από τα Σχολεία Γλώσσας και Πολιτισμού της ΕΚΜ

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία το διαδικτυακό πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας “Ελληνικά για Αρχαρίους”, των Σχολείων Γλώσσας και Πολιτισμού της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ).

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργήθηκε εν μέσω πανδημίας από την ΕΚΜ και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10-18 ετών που δεν είχαν την ευκαιρία να ξεκινήσουν την εκμάθηση των ελληνικών σε μικρότερη ηλικία.

Με αυτό το πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα στους μαθητές να αναπτύξουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες στα Νέα Ελληνικά, αλλά και να γνωρίσουν και να κατανοήσουν την ελληνική γλώσσα και κουλτούρα. Επίσης, το πρόγραμμα είναι δομημένο με τέτοιον τρόπο, ώστε οι μαθητές να αλληλεπιδρούν και να συμμετέχουν ενεργά με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Στις τάξεις δημιουργείται ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον το οποίο παρέχει διασκεδαστικό και ενδιαφέρον μάθημα, ενώ οι εκπαιδευτικοί ακολουθούν τις καλύτερες πρακτικές ώστε να μειωθούν οποιαδήποτε κενά, προσπαθώντας πάντοτε να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα για τον κάθε μαθητή.

Το πρόγραμμα “Ελληνικά για Αρχαρίους” αριθμεί αυτή τη στιγμή 7 διαδικτυακά τμήματα με πάνω από 40 μαθητές στο σύνολο και μια καταρτισμένη ομάδα έμπειρων εκπαιδευτικών που καλύπτει τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών και μαθητριών.

Το πρόγραμμα προσφέρεται σε κύκλους των 9-11 μαθημάτων (αναλόγως το τρίμηνο) διάρκειας δύο ωρών το καθένα. Προσφέρονται ανοιχτά τμήματα έως 10 ατόμων και ολιγομελή κλειστά τμήματα 4 ατόμων.

Τα καινούργια τμήματα ξεκινούν τον Ιούλιο και πιο συγκεκριμένα:

Νέο τμήμα αρχαρίων επιπέδου Α1.1: Πέμπτη, 13 Ιουλίου, 4:30-6:30μμ.

Σε αυτό το τμήμα τα παιδιά μαθαίνουν το αλφάβητο, να χαιρετούν, να συστήνονται και να περιγράφουν καθημερινές δραστηριότητες. Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση ελληνικών.

Επιπλέον, για το 3ο τρίμηνο υπάρχουν τα τμήματα:

Α1.2, Τρίτη, 11 Ιουλίου, 4:30-6:30 μ.μ.

A1.3, Τετάρτη, 12 Ιουλίου, 4:30-6:30 μ.μ.

A1.4, Τρίτη, 11 Ιουλίου, 5:00-7:00 μ.μ.

A1.6, Δευτέρα, 10 Ιουλίου, 4:30-6:30 μ.μ.

A2.3-ΚΛΕΙΣΤΟ Τμήμα, Τρίτη, 11 Ιουλίου, 4:30-6:30 μ.μ.

“Με αυτό το πρόγραμμα προσφέρουμε σε όλα τα παιδιά, τα οποία θέλουν να μάθουν ελληνικά, τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν αυτό τους το όνειρό και αυτήν τους την επιθυμία από την άνεση του σπιτιού τους. Δεν έχει σημασία πού βρίσκονται ή αν έχουν λίγες ή καθόλου γνώσεις ελληνικών! Ξεκινάμε το “ταξίδι” των Ελληνικών από το μηδέν και σιγά σιγά -μέσα από τα εβδομαδιαία μαθήματα- η φλόγα της γνώσης φουντώνει και θεριεύει”, ανέφερ η Ελένη Δημητρίου, καθηγήτρια των σχολείων της ΕΚΜ και Συντονίστρια του προγράμματος “Ελληνικά για Αρχαρίους”, συμπληρώνοντας πως η τεχνολογία κάνει τα πράγματα πιο εύκολα. “Το μόνο που χρειάζεται κάποιος για αυτά τα μαθήματα είναι σύνδεση στο ίντερνετ, έναν υπολογιστή και θέληση για μάθηση. Όλα τα άλλα αφήστε τα στην έμπειρη ομάδα των εκπαιδευτικών μας. Οι μαθητές βλέπουν αποτελέσματα της προόδου τους από την πρώτη κιόλας εβδομάδα….γιατί το γλωσσικό ταξίδι των ελληνικών είναι τόσο όμορφο που μαγεύει τον καθένα.”

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα καθώς και την αίτηση εγγραφής θα βρείτε στον σύνδεσμο: greekcommunity.com.au/glb

Πηγή: Νέος Κόσμος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More