Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις για τα ομόφυλα – Στρ. Σιμόπουλος: Δεν θα καταψηφίσω το νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, με ορίζοντα ολοκλήρωσης την 9η βραδινή της 31ης Ιανουαρίου. Στόχος να έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής tτις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου προκειμένου να ψηφιστεί μέχρι τις 14 του μήνα.

Μετά και τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, οι ζυμώσεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας συνεχίζονται, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή διεύρυνση της δεξαμενής των «γαλάζιων» βουλευτών που θα υπερψηφίσουν το σχέδιο νόμου.

Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες περί τα 120 μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας βρίσκονται στην όχθη του «ναι», ενώ αυτό που μένει να απαντηθεί είναι τι θα πράξουν οι βουλευτές που μέχρι και σήμερα δεν έχουν ξεκαθαρίσει τη στάση τους.

Σε χρόνο παράλληλο, άπαντα τα σενάρια είναι ανοιχτά όσον αφορά σε υφυπουργούς που έχουν εκφράσει ενστάσεις ή προβληματισμούς για το νομοσχέδιο. Η στάση της υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρίας Κεφάλα παραμένει ερωτηματικό, ενώ την οδό της αποχής από την ψηφοφορία επιλέγει, κατά τα φαινόμενα, ο Ιωάννης Μπούγας.

«Είναι καλό να μην προεξοφλήσουμε τη στάση κάθε βουλευτή, είτε είναι υφυπουργός είτε δεν είναι. Να δούμε πώς θα τοποθετηθούν στην ψηφοφορία. Δε μπορώ να γνωρίζω εκ των προτέρων ποιες θα είναι οι όποιες αποφάσεις του πρωθυπουργού», ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Για την απόφασή του να απέχει της ψηφοφορίας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, μίλησε ουπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης.

«Ο πρωθυπουργός κατά την τοποθέτησή του δεν έθεσε κομματική πειθαρχία και είπε ότι θεωρεί αξιοπρεπή στάση την αποχή. Αυτό είναι ένα ισχυρό μήνυμα[…] Δεν μπορώ να μην ακούσω αυτή τη σύσταση και εξαιτίας της σχέσης που έχω και εξαιτίας του αξιώματός μου», ανέφερε στον ΣΚΑΪ.

Τοποθετήθηκε επίσης και ο βουλευτής της ΝΔ, Στράτος Σιμόπουλος, που ήταν μέχρι πρότινος στη γκρίζα ζώνη. «Δεν έχω αποφασίσει μεταξύ αποχής και υπερψήφισης, αλλά σίγουρα δεν θα καταψηφίσω» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή NEWSROOM. Σημείωσε μεταξύ άλλων ότι λύνει λύνει υπαρκτά προβλήματα σε ομόφυλα ζευγάρια και τόνισε ότι ως βουλευτής στηρίζει την κυβέρνηση, «μια κυβέρνηση με έντονο μεταρρυθμιστικό έργο».

Σχετικό Άρθρο: M. Bορίδης για το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια: Δεν μου ζήτησε ο πρωθυπουργός να παραιτηθώ για τη διαφωνία μου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More