Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχείς οι αφίξεις αλλοδαπών στα ακριτικά νησιά

Συνεχή είναι πλέον τα περιστατικά αφίξεων αλλοδαπών στα νησιά, με βάρκες από τα απέναντι παράλια.

Στη Μεγίστη χθες το πρωί, λιμενικοί περισυνέλεξαν 25 άτομα (15 άνδρες, 5 γυναίκες, 2 αγόρια και 3 κορίτσια), τα οποία επέβαιναν σε βάρκα που έπλεε δυτικά του νησιού, ενώ εντοπίστηκε και συνελήφθη ο αλλοδαπός διακινητής τους, ηλικίας 33 ετών.

Στην Κω η Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε από πολίτη για περιστατικό αποβίβασης αλλοδαπών από πνευστό ταχύπλοο σκάφος στην περιοχή «Ψαλίδι».

Ο 34χρονος αλλοδαπός διακινητής των υπόλοιπων συνελήφθη. Επίσης στην Κω σήμερα το πρωί εντοπίστηκαν δύο αλλοδαποί που περισυνελέγησαν από ιστιοφόρο και μεταφέρθηκαν στη μαρίνα και εν  συνεχεία στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ν. Κω.

Στη Ρόδο τις πρωινές ώρες χθες, περιπολικό σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του νησιού, να κινείται προς τις ακτές.

 Το περιπολικό μετά από χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, ακινητοποίησε τη μηχανοκίνητη λέμβο και 23 αλλοδαπούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι και παραδόθηκαν στα στελέχη Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής, ενώ αναγνωρίστηκε μεταξύ αυτών ο κυβερνήτης του σκάφους, ως διακινητής των υπολοίπων, ηλικίας 27 ετών.  

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More