Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνεχιζονται οι έρευνες από θάλασσα και αέρα για τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων στην Σάμο

Συναγερμός σήμανε τις πρώτες πρωινές ώρες στο συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος όταν έγινε γνωστό ότι λέμβος με μετανάστες στη θαλάσσια περιοχή της Σαμιοπούλας- Σάμου βρίσκεται σε κίνδυνο.

Άμεσα έσπευσαν στην περιοχή περιπολικό σκάφος του Λ.Σ και της FRONTEX εντοπίζοντας την λέμβο με 18 επιβαίνοντες ενώ σύμφωνα με δηλώσεις των διασωθέντων 4 άτομα είχαν πέσει στη θάλασσα για να βγουν κολυμπώντας στην στεριά.

Μέχρι αυτή την ώρα οι έρευνες συνεχίζονται χωρίς όμως να έχουν εντοπιστεί οι μετανάστες, ενώ στην επιχείρηση εκτός από τα σκάφη του Λιμενικού συνδράμει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η Ομάδα Αυτοδυτών Σάμου καθώς και από αέρος ένα ελικόπτερο του λιμενικού και ένα σκάφος της frontex.

Στην περιοχή πνέουν νότιοι άνεμοι 2 με 3 μποφόρ. Να σημειώσουμε ότι οι 18 διασωθέντες είναι καλά στην υγεία τους και οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο και από εκεί στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή. Να σημειώσουμε ότι μεταξύ των διασωθέντων είναι τρία παιδιά και τέσσερις γυναίκες όλοι καλά στην υγεία τους

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More