Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Διεκδίκηση της προεδρίας από την Έφη Αχτσιόγλου – Ανοίγει ο κύκλος των υποψηφιοτήτων

Στο Ωδείο Αθηνών, η Έφη Αχτσιόγλου ανοίγει, το μεσημέρι της Τετάρτης τον κύκλο διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Αχτσιόγλου είχε συναντήσεις με στελέχη από όλες τις τάσεις.

Πριν από λίγο κλείδωσε η υποψηφιότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Αναμένεται πλέον και η κίνηση από τον Νίκο Παππά, του οποίου η υποψηφιότητα θεωρείται «κλειδωμένη», ενώ στην κούρσα θεωρείται πιθανόν ότι θα μπει και ο Παύλος Πολάκης.

Λίγο πριν να ανοίξει εκ νέου η συζήτηση για το πολιτικό στίγμα του κόμματος ο πρόεδρος της Κ.Ο. Σωκρατης Φάμελλος, δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει είναι ανοιχτός σε όλη την κοινωνική βάση του. «Ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει από την ριζοσπαστική αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο και ούτε πρέπει να υποκλιθούμε στις απόψεις του κέντρου όπως λένε κάποιοι ούτε πρέπει να διεκδικήσουμε την καθαρότητα της αριστεράς».

Στη Κεντρική Επιτροπή του Σαββατοκύριακου, θα οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες, με σειρά στελεχών, όπως ο Νίκος Παππάς, ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Παύλος Πολάκης να ζητούν πλέον αλλαγή του οδικού χάρτη, που προβλέπει εκλογή προέδρου τον Σεπτέμβριο και συνέδριο τον Νοέμβριο.
 
Και ο Διονύσης Τεμπονέρας επιμένει στη θέση του για συνέδριο και εκλογή προέδρου μετά τις αυτοδιοικητικές και προαναγγέλει πρόταση που θα καταθέσει προς ψήφιση στην Κ.Ε.  

Τα επόμενα 24ωρα, θα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία, «κλειδώνοντας» την εισήγηση προς την Κ.Ε.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More