Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Κόντρα Κασσελάκη με Δ. Μιχαηλίδου και κομματικά στελέχη – Πυρά στην κυβέρνηση για τις αλλαγές σε ΑΔΑΕ και ΕΣΡ

H πρώτη πολιτική κόντρα μετά την ανάληψη της ηγεσίας από τον Στέφανο Κασσελάκη ξέσπασε με αφορμή την επίσκεψη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε σχολείο ειδικής αγωγής στην Καλλιθέα, καθώς υπήρξαν επικρίσεις ότι από το βίντεο που ανέβασε στο διαδίκτυο για την εν λόγω επίσκεψη απουσιάζει η υφυπουργός Δόμνα Μιχαληλίδου, παρότι εκείνη βρισκόταν στο ειδικό σχολείο. 

Ο κ. Κασσελάκης, σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είχε ενημερώσει ότι επιθυμούσε να έχει πραγματική ενημέρωση από εκπαιδευτικούς και γονείς, χωρίς το «φίλτρο» της παρουσίας της υφυπουργού. 

«Στη χθεσινή μου επίσκεψη στο ΕΕΕΕΚ, η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου εμφανίστηκε απρόσκλητη. Επειδή το έχει ξανακάνει στον ΣΥΡΙΖΑ, την παρακαλώ στο μέλλον να είναι πιο προσεκτική. Το πνεύμα αυτών των επισκέψεων είναι η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί και γνωρίζουν τα προβλήματα, όχι με τον πολιτικό τους προϊστάμενο. Αλλά αφού ήρθε, ελπίζω να είδε τις συνθήκες και να ντραπηκε γι’ αυτές ως πολίτης και ως πολιτικός» ανέφερε σε ανάρτησή του.

Τον υποδέχθηκα ως όφειλα όφειλα βάσει του θεσμικού μου ρόλου απαντησε η κ. Μιχαηλίδου. 
«”Απρόσκλητη” η αρμόδια Υφυπουργός; Δεν ήμουν καλεσμένη του κύριου Κασσελάκη, ούτε πήγα για να λάβω μέρος σε κάποιο βίντεοκλιπ. Είχα την εντύπωση ότι ήθελε να ενημερωθεί επί της ουσίας. Ήταν όμως πολύ δυσάρεστη έκπληξη για ‘μένα να βλέπω έναν πολιτικό της γενιάς μου να υπόσχεται νέο ακίνητο σε μία εβδομάδα. Έναν πολιτικό της γενιάς μου να υπόσχεται κλιματιστικά από την τσέπη του σαν να είναι πολιτικάντης του προηγούμενου αιώνα. Αναρωτιέμαι, αυτή είναι η ανανέωση της πολιτικής που προσδοκά ο ΣΥΡΙΖΑ;» ανέφερε σε ανάρτησή της.

Στο εσωτερικό πάντως του ΣΥΡΙΖΑ κι ενώ η ενότητα παραμένει ζητούμενο αλλά και μεγάλο ερωτηματικό, οι βολές κατά της νέας ηγεσίας δεν έχουν τέλος κι ενώ στελέχη κοντά στον κ. Κασσελάκη, αφήνουν  να εννοηθεί ότι η συμπόρευση είναι πάνω από όλα, όμως η περίοδος χάριτος δεν μπορεί να διαρκέσει για πολύ.

Τις ευθείες βολές στη ηγεσία έχουν επιλέξει στελέχη όπως ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος σημείωσε: «Το αν με εκφράζει ή όχι φάνηκε από το γεγονός ότι δεν τον υποστήριξα. Εγώ ήμουν στην Αριστερά, είμαι στην Αριστερά και θα είμαι και αύριο. Κάποιοι άλλοι δεν ήταν».

Ο Νίκος Βούτσης υποστήριξε ότι «με κυνήγι μαγισσών για υπονομευτές Τσίπρα έφεραν τον Κασσελάκη σαν αντισυστημικό», ενώ ο Βασίλης Κόκκαλης ξεκαθάρισε «Δεν φοβάμαι τη διάσπαση γιατί χωράμε όλοι … Πιθανό να υπάρχουν αποχωρήσεις κάποιων στελεχών».

Εμπρηστικές ήταν οι δηλώσεις του ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη που έδειξε την πόρτα σε όσους διαφωνούν με τη νέα πραγματικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν περισσεύει κανείς. Πρέπει το κόμμα να λειτουργήσει ενωμένο και όσοι δε συμφωνούν υπάρχει και άλλος δρόμος», δήλωσε ο βουλευτής.

Η Όλγα Γεροβασίλη εμφανίστηκε πιο ενωτική: «Δεν το πιστεύω (ότι θα αποχωρήσουν κάποιοι σύντροφοι). Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα των μελών του, ελπίζω να το θυμόμαστε όλοι».
 
Με νωπή την εκλογή Κασσελάκη και τις κόντρες στο εσωκομματικό τοπίο να σοβούν καθημερινά, προγραμματίζεται σύμφωνα με πληροφορίες συνεδρίαση της Κ.Ε. στις 22 Οκτωβρίου, ενώ την άλλη Πέμπτη θα γίνει η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όπου θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τομεάρχες και κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους.
 
Ο Παύλος Πολάκης φέρεται ότι θα αναλάβει ρόλο συντονιστή τομεαρχών, ο Νίκος Παππάς θα είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, δεν αποκλείεται να δούμε να αλλάζουν ρόλου η Θεοδώρα Τζάκρη και να γίνεται γραμματέας ΚΟ και στη θέση της ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος να βρεθεί ο Διονύσης Καλαματιανός, ο οποίος ήταν ο γραμματέας Κ.Ο. ή να τον δούμε και στον τομέα Εργασίας. Πιθανώς, ο Ευάγγελος Αποστολάκης θα αναλάβει τομεάρχης Άμυνας, και ο Βασίλης Κόκκαλης τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης. Δεν αποκλείεται να δούμε την Αθηνά Λινού ως τομεάρχη Υγείας αλλά και τον  Πέτρο Παππά στον τομέα. Καθήκοντα τομεάρχη Εξωτερικών είναι πιθανό να αναλάβει η Ρένα Δούρου η οποία χθες είχε συνάντηση με τον κ Κασσελάκη. Στον τομέα Τουρισμού, στο βασικό σενάριο, εκτιμάται ότι θα μπορουσε να είναι και πάλι η Κατερίνα Νοτοπούλου. Η Όλγα Γεροβασίλη προφανώς θα παραμείνει στη θέση αντιπροέδρου Βουλής. Ενώ σε μια άλλη εξέλιξη όπως όλα δείχνουν, φαίνεται να ανοιγει ο δρόμος για την επιστροφή του Νίκου Κοτζιά στον ΣΥΡΙΖΑ και εφόσον προηγηθούν κάποιες συζητήσεις δεν αποκλείεται να υπάρξει εκ νέου συνεργασία του πρώην υπουργού με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Πάντως ξεκαθαρίζεται ότι θέμα διαγραφών των αμφισβητιών δεν υπάρχει προς το παρόν καθώς στόχος του νεοεκλεγέντα προέδρου είναι η ενότητα του κόμματος.

Εν τω μεταξύ για θεσμικό πραξικόπημα κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Στέφανος Κασσελάκης ως προς την προωθούμενη αλλαγή στη σύνθεση των Δ.Σ. ΑΔΑΕ και ΕΣΡ.

Θεσμικό πραξικόπημα!
Χωρίς καμία συνεννόηση, χωρίς καμία διαβούλευση, η κυβέρνηση επιχειρεί σήμερα να τροποποιήσει τη σύνθεση των δ.σ. της ΑΔΑΕ και του ΕΣΡ.

Ο στόχος: να καλύψει τις σοβαρές ευθύνες της στα θέματα των υποκλοπών και της ελευθερίας του Τύπου.

Τους καλώ να…

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) September 28, 2023

«Ο στόχος: να καλύψει τις σοβαρές ευθύνες της στα θέματα των υποκλοπών και της ελευθερίας του Τύπου.
Τους καλώ να σταματήσουν. Καλώ όλα τα κόμματα να προστατεύσουμε τη δημοκρατία στην Ελλάδα»
ανέφερε σε ανάρτησή στο στο Χ.

Ο κ. Κασσελάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί τροποποίηση στη σύνθεση χωρίς να έχει κάνει καμία διαβούλευση.

Όσον αφορά το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με τη στρατιωτική θητεία του κ. Κασσελάκη, διευκρινίστηκε ότι είχε απαλλαγεί ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού επί 11 χρόνια. Από τη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα πρέπει να παρουσιαστεί μέσα σε 6 μήνες. Σύμφωνα με το νόμο, εφόσον έχει συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας του μπορεί να υπηρετήσει για 20 ημέρες και να εξαγοράσει το υπόλοιπο διάστημα.

Πηγή: ΕΡΤ / Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More