Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Πανευρωπαϊκό για την Ελλάδα στον πληθωρισμό τροφίμων – Μητσοτάκης, Χατζηδάκης, Σκρέκας αρνούνται να τιθασεύσουν την ακρίβεια

Κοινή δήλωση για τον πληθωρισμό τροφίμων παραχώρησαν ο Νίκος Παππας, τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, και ο Χρήστος Γιαννούλης, τομεάρχη Ανάπτυξης,

Η δήλωση

«Οι τιμές των τροφίμων καλπάζουν. Η Ελλάδα κατέκτησε για τον Οκτώβριο την πανευρωπαϊκή κορυφή στον πληθωρισμό τροφίμων. Πρόκειται για ένα ακόμα «επίτευγμα» της κυβέρνησης της Ν.Δ., η οποία αρνείται να τιθασεύσει την ακρίβεια. Αρνείται να ελέγξει την αισχροκέρδεια, αρνείται να μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, αρνείται να ενισχύσει ουσιαστικά τα εισοδήματα των πολιτών.

Έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι λύση δεν αποτελούν ούτε τα κουπόνια ούτε τα καλάθια, ούτε προφανώς η κατάργηση των προσφορών, που πρόσφατα σκαρφίστηκαν. Η πολιτική των κυρίων Μητσοτάκη, Χατζηδάκη και Σκρέκα αντικατοπτρίζεται στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Η επιλογή τους στις ζωές των νοικοκυριών» ανφέρεται στηγ δήλωση.

Σπότ για την ακρίβεια

Το ζήτημα της ακρίβειας και του κόστους στέγασης θίγει και με σποτ που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Στο σποτ (που βρίσκεται στο κανάλι του iSYRIZA στο YouTube) περιλαμβάνονται δηλώσεις του πρωθυπουργού μεταξύ άλλων από επίσκεψη του σε σούπερ μάρκετ, ενώ αναφέρεται στο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» στο κόστος στέγασης και πως «το 27% του πληθυσμού της χώρας επωμίστηκε κόστος στέγασης άνω του 40% του διαθέσιμου εισοδήματος του» και πως «το αντίστοιχο ποσοστό πληθυσμού στη ζώνη του Ευρώ διαμορφώθηκε σε 9,4%».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More