Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ: Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να πέσουν οι τόνοι πριν από τη συνεδρίαση της Κ. Ε – Μαίνεται η αντιπαράθεση Κασσελάκη – Μαρινάκη

Η δήλωση Κασσελάκη «δεν έχω δουλειά να βρίσκομαι με όσους έχουν σπαταλήσει τόσα δισεκατομμύρια από τον ελληνικό λαό», που αποτέλεσε και απάντηση του για τους λόγους της απουσίας του από την εκδήλωση για τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, σχολιάστηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο αλλά και το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι «πρέπει να έχουμε αίσθηση του τι εκπροσωπούμε. Ο κ. Κασσελάκης είναι πρόεδρος ενός κόμματος που μας φόρτωσε πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ».

Στον Παύλο Μαρινάκη απάντησε με ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ: «Μαθήματα Ιστορίας προς τον άνθρωπο που κατάφερε να γίνει κυβερνητικός εκπρόσωπος Μητσοτάκη και Σημίτη ταυτόχρονα. Από το 1995 ως το 2015 το δημόσιο χρέος τριπλασιάστηκε! Αυξήθηκε κατά 200 δισ.! Το ότι η χρεοκοπία της χώρας επιτέθηκε εναντίον μου χθες, είναι τιμή για μένα», αναφέρεται.

Μαθήματα Ιστορίας προς τον άνθρωπο που κατάφερε να γίνει κυβερνητικός εκπρόσωπος Μητσοτάκη και Σημίτη ταυτόχρονα.

Από το 1995 ως το 2015 το δημόσιο χρέος τριπλασιάστηκε! Αυξήθηκε κατά 200 δισ.!
Το ότι η χρεοκοπία της χώρας επιτέθηκε εναντίον μου χθες, είναι τιμή για μένα. pic.twitter.com/iGxbXUH1Dy

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) November 8, 2023

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε με νέα ανάρτηση: «Όσες φορές και να προσπαθήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα και να διαστρεβλώσει τα λεγόμενά μας, τα πάνω από 100 δισεκατομμύρια ευρώ που φόρτωσαν στη χώρα μας, το κλείσιμο των τραπεζών και η μεγαλύτερη πολιτική εξαπάτηση στη σύγχρονη ιστορία φέρουν τη σφραγίδα του κόμματός του.

Κύριε Κασσελάκη, έχω την τιμή και την ευθύνη να εκπροσωπώ έναν Πρωθυπουργό και μια Κυβέρνηση που, σε μια περίοδο αλλεπάλληλων εισαγόμενων κρίσεων, προσπαθούν και βρίσκουν λύσεις για τα προβλήματα του παρόντος μιλώντας με όρους μέλλοντος.

Αφήνουμε σε εσάς τον ρόλο του εκφραστή της ρητορικής του χθες, της τοξικότητας και της παραπληροφόρησης».

«Επαναλαμβάνοντας τον χυδαίο λαϊκισμό κατά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κασσελάκης αποδεικνύει ότι μέντοράς του είναι ο κ. Πολάκης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ, Θανάσης Γαλβίνας.

Ο Παύλος Πολάκης επικρότησε τις δηλώσεις Κασσελάκη με την εξής δήλωση: «Μπράβο Στέφανε! Δείξτε μου και μερικούς άλλους από τους «γνωστούς αγνωστους» ,ένθεν κακείθεν που έχουν κάνει τέτοια δηλωση».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη είχε ήδη απαντήσει στις κυβερνητικές αναφορές.

«Σε όσες εκδηλώσεις για τον “εκσυγχρονισμό” της χώρας και αν παραστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι βέβαιο ότι το επιτελικό παρακράτος των παρακολουθήσεων που έχει στηθεί και προσπαθεί να προστατεύσει από κάθε έλεγχο, δεν προάγει ούτε την πρόοδο ούτε τη σύγκλιση της χώρας με τις ευρωπαϊκές αξίες της Δημοκρατίας και του κράτους Δικαίου. Άλλωστε όπως είπε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με αφορμή τη συνάντηση Κασσελάκη – Ανδρουλάκη“τα παρακολουθούμε όλα”. Το γνωρίζουμε, κ. Μαρινάκη».

Η πρώην υπουργός στις κυβερνήσεις του Κώστα Σημίτη και του Γιώργου Παπανδρέου , Άννα Διαμαντοπούλου, επισήμανε σε αιχμηρή ανάρτησή της πως οι δηλώσεις Κασσελάκη προκαλούν αποστροφή στον χώρο του Κέντρου: «Αν στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη ερχόταν ο Σ. Κασσελάκης θα ήταν πολιτισμική ανατροπή αν απλά δεν ερχόταν ήταν αναμενόμενο. Το ότι δεν ήρθε και έβρισε χυδαία την διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ επι Σημίτη δημιουργεί αποστροφή στον κοσμο του κέντρου, αφού πριν έκανε το ίδιο με τον κόσμο της αριστεράς».

Η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήρθε λίγες ώρες μετά τη συνάντηση Κασσελάκη- Ανδρουλάκη με στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη να σχολιάζουν πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κινηθεί αυτόνομα.

«Είκοσι τέσσερις ώρες χρειάστηκαν για να σταματήσει το “ειδύλλιο” ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικά το θεωρούσα αναμενόμενο και όσα γράφονταν μόνο στη φαντασία τους υπήρχαν! Όσοι τα πίστεψαν ακόμη χειρότερα», δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Όσοι σκέφονται τις αποχωρήσεις να το σκεφτούν 2-3 φορές γιατί είναι λάθος αυτή τη στιγμή. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η διευρυνση και η συσπείρωση».ανέφερε στο μεταξύ, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ. (πηγή ΣΚΑΪ).

«Ντροπή για τα στελέχη που πήγαν στην εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη», είπε ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος. (πηγή ΑΝΤ1)

Αντιδράσεις προκάλεσε και η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη για την αύξηση του χρέους με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να λέει χαρακτηριστικά “να αναλάβουν άλλοι τον μανδύα του χρέους του κόμματος“.

Το θέμα των διαγραφών πιθανότατα «εκτός» στην  κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ε.

Eκτός ημερήσιας διάταξης φαίνεται  ότι θα μείνει το επίμαχο θέμα των διαγραφών στην  κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ε. το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Όλα δείχνουν ότι εισηγήσεις των τριμελών επιτροπών  που έχουν αναλάβει το θέμα των «4» υπό διαγραφή στελεχών δεν θα έχουν ολοκληρωθεί.
«Πολιτικά, αν με ρωτάτε, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει κουβέντα για το θέμα των διαγραφώ αλλά «υπό φυσιολογικές συνθήκες, αν σήμερα είναι Τρίτη, δεν πιστεύω ότι μέχρι την Παρασκευή θα υπάρχει εισήγηση», ανέφερε χθες ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Γιώργος Βασιλειάδης.
 

Γ. Σταθάκης: «Η Αριστερά δεν έχει θέση δυστυχώς στο «κόμμα Κασσελάκη-Παπά-Πολάκη»

Σε υνέχεια των δηλώσεων Τσακαλώτου που άνοιξε την πόρτα της εξόδου, στο ίδιο μηκος κινείται και ο Γιώργος Σταθάκης με τη φράση  το «ταξίδι του ΣΥΡΙΖΑ» έκλεισε οριστικά με την εκλογή Κασσελάκη».
«Κάθε διάλογος ουσίας έχει χάσει το πεδίο του. Κάθε έννοια κόκκινης γραμμής έχει ήδη καταπατηθεί, πριν την εκλογή Προέδρου και μετά. Η Αριστερά δεν έχει θέση δυστυχώς στο «κόμμα Κασσελάκη-Παπά-Πολάκη», πρόσθεσε. (ΠΗΓΗ: news 247)
 
Την ίδια ώρα, στελέχη του κόμματος ζητούν να πέσουν οι τόνοι  και προτάσσουν τη συσπείρωση:

« Έχουμε τώρα μία ηγετική ομάδα γύρω στον πρόεδρο η οποία κάνει επίδειξη μαγκιάς. Σθένος σημαίνει ότι βρίσκω τον τρόπο να ορίσω ξανά το κομματικό συμφέρον. Και το συμφέρον όλων. Ξέρετε τι θαύμαζα στον Αλέξη Τσίπρα; Το σθένος. Δεν είναι μαγκιά διώχνω. Σθένος είναι βρίσκω τα λόγια να μιλήσουμε όλοι μαζί.», δήλωσε η Σία Αναγνωστοπούλου. (πηγή ΑΝΤ1), όσε ευθυράμμιση με τις δηλώσεις του Θανάση Θεοχαρόπουλου σύμφωνα με τον οποίο «αν θες να γίνει πλειοψηφικό κόμμα πρέπει να συσπειρωθείς». 

Υπέρ της απόσυρσης των διαγραφών τάσσονται με «Κείμενο Συμβολής» προς τηνν Κεντρική Επιτροπή  και το οποίο συνυπογράφουν μεταξύ άλλων οι: Χάρης Τσιόκας, Λαμπρίδης Χρήστος, Μιχαηλιδης Ανδρέας, Ευαγγελοπούλου Ελένη, Λαμπρινίδης Φώτης και Μπουλέκος Γιάννης
 
« Πρέπει να υπάρξει απόσυρση της πρότασης περί διαγραφών αλλά και ταυτόχρονη απόρριψη και καταδίκη των φραστικών/θυμικών υπερβολών. Πρέπει να μιλήσουμε πολιτικά και όχι να αναλωθούμε περαιτέρω στις εσωκομματικές αντιθέσεις», καταλήγουν.

Δ. Χατζησωκράτης: Μονόδρομος η ενωτική πρωτοβουλία

Παράλληλα, ο Δ. Χατζησωκράτης καλεί το νέο πρόεδρο να δώσει «ένα μήνυμα προοπτικής με την πρώτη του παρουσία στην Κ.Ε.».

«Να μετεξελίξει την πρόταση διαγραφής σε πρόταση πολιτικής αποδοκιμασίας των στελεχών από την  Κ.Ε. κλείνοντας τα αφτιά του στις ιαχές και τόμαχοκ του πολέμου που εκπέμπονται από μέλη της νεοσύστατης  ηγετικής του ομάδας.»

Ρεπορτάζ: Μίλτος Σακελλάρης, Γιάνης Φασουλάς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More