Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην Κεντρική Επιτροπή – Βαθαίνει το ρήγμα με εισηγήσεις και αντιδράσεις (photo gallery)

Εν αναμονή της έναρξης των εργασιών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την ομιλία του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη. Πρόκειται για μια κρίσιμη -για την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ- συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και η «Ομπρέλα» και η πλευρά Αχτσιόγλου και πλευρά Διονύση Τεμπονέρα θα βάλουν θέμα στη συνεδρίαση σε σχέση με το δημοψήφισμα και την πρόταση που έχει καταθέσει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μαζί με την «Ομπρέλα» και την πλευρά του Διονύση Τεμπονέρα η ομάδα 6+6 της Έφης Αχτσιόγλου με κείμενο που δημοσιοποίησε ζητά ψηφοφορία εδώ και τώρα για το διάγγελμα και το δημοψήφισμα Κασσελάκη.

Σε ότι αφορά τις διαγραφές αναφέρεται στο κείμενο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μία πρωτοφανή στην ιστορία του πολιτική και ιδεολογική και θεσμική κρίση, που έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά διάλυσης. «Το διάγγελμα για διαγραφές μέσω δημοψηφίσματος ξεπέρασε οποιοδήποτε όριο δημοκρατικής λειτουργίας», τονίζοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επενδύει στη διάλυση του κόμματος.

Ως αχρείαστη και εσωστρεφή χαρακτήρισε την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για εσωκομματικό δημοψήφισμα με θέμα τις διαγραφές των διαφωνούντων στο κόμμα, ο Διονύσης Τεμπονέρας. Μιλώντας στην ΕΡΤ το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι η ανάκληση της πρότασης αποτελεί όρο για να προχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, με ένα ποίημα του Μανώλη Αναγνωστάκη «επιστράτευσε» η Έλενα Ακρίτα για να τοποθετηθεί στο διαδίκτυο ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Με το σχόλιο «πιο επίκαιρο από ποτέ» η βουλευτής Επικρατείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τοποθετήθηκε για τις ιστορικές στιγμές που βιώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, υπό την ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη στη κρίσιμη συνεδρίαση που γίνεται σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Στιγμιότυπα από την αίθουσα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More