Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Την Παρασκευή η παρουσίαση του ψηφοδελτίου Επικρατείας – Ποια ονόματα είναι είναι τα επικρατέστερα

Προτεραιότητά στη στήριξη της μεσαίας τάξης δίνει ο Αλέξης Τσίπρας, για να μην περάσει η περιουσία της στους λίγους και ισχυρούς, όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό για το ζήτημα των υποκλοπών, ενώ τον κατηγόρησε ότι επιχειρεί να αντιγράψει τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ, λέγοντας ότι «είναι αστείο να ντύνεται ΣΥΡΙΖΑ». Επίσης, την Παρασκευή ανακοινώνονται το ψηφοδέλτιο Επικρατείας αλλά και το κυβερνητικό του πρόγραμμα, ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Την στήριξη της μεσαίας τάξης, ανέδειξε ο Αλέξης Τσίπρας ως προτεραιότητα του κυβερνητικού προγραμματος του ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας το σε ευθεία αντιπαράθεση με τις προγραμματικές θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Υψηλής προτεραιότητας για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας, και οι ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια και το ιδιωτικό χρέος για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Δεν απευθυνόμαστε μόνο στους αδύναμους, αλλά και στη μεσαία τάξη ώστε να κρατήσουν τα σπίτια τους, να μην πάει η περιουσία τους σε λίγους και ισχυρούς, αλλιώς θα γίνει η μεγαλύτερη αναδιανομή περιουσίας από το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο (…) Όταν μου λένε θέλεις μια δεύτερη ευκαιρία, εδώ θα είναι η πρώτη ευκαιρία να εφαρμόσουμε το δικό πρόγραμμα και όχι εφαρμόζοντας εξαναγκασμούς της Τρόικα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος της ΝΔ, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του οδήγησαν σε συρρίκνωση του εισοδήματος των πολιτών. «Χθες ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να ντυθεί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν ξέρω αν του βγήκε καλά. (…) Μια φορά υποκλοπέας για πάντα υποκλοπέας. (…) Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της Ευρωζώνης που το 2022 είχε μείωση μέσου πραγματικού μισθού 7,5% και όταν έχουν συμβεί αυτά στη διακυβέρνησή σου σύμφωνα με ΟΟΣΑ και έχεις το θράσος να βγαίνεις να λες ότι θα φέρω μισθό 1500 ευρώ!!!».

Για μία ακόμα φορά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβαλε στο «στόχαστρο» της κριτικής του την άρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για ντιμπέιτ των δύο. «Προφανώς φοβάται τη σύγκριση. Αυτό είναι. Οι επικοινωνιολόγοι του έχουν πει «μη βγεις». Και βεβαίως για να μπορέσει να το αντιπαρέλθει, λέει ότι θα πάει σε μια αντιπαράθεση, εντός εισαγωγικών. Γιατί συζήτηση θα είναι. Και με τους έξι. Εμείς λέμε βεβαίως και με τους έξι. (…) Αλλά να γίνει με όρους πιο ελεύθερους, πιο ουσιαστική συζήτηση και να γίνει και με τους δύο. (…) Τι φοβάται ο κ. Μητσοτάκης; Γιατί δεν θέλει τον διάλογο;».

Κάλεσμα στους νέους απηύθυνε ο κ. Τσίπρας να πάνε στην κάλπη της 21ης Μαΐου και να αξιοποιήσουν την ψήφο τους ενισχύοντας τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την Παρασκευή οι ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας – Ποια ονόματα είναι τα επικρατέστερα

Τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ανακοινώνει αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ. Με κάθε επιφύλαξη και χωρίς να αφορά τη σειρά που θα λάβουν στο Επικρατείας, όλα δείχνουν ότι θα συμπεριλαμβάνονται οι:

Όθων Ηλιόπουλος, καθηγητής Ογκολογίας και Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ

Πόπη Τσαπανίδου, εκπρόσωπος τύπου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας

Ελενα Ακρίτα, δημοσιογράφος

Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, πρώην αντιστράτηγος ΕΛ.ΑΣ.

Αλέκος Φλαμπουράρης, πρώην υπουργός

Στην τιμητική 12η θέση ακούγεται ότι πιθανώς θα βρίσκεται ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Υπάρχουν κι άλλα ονόματα που έχουν ακουστεί για τις 12 θεσεις και έχει ενδιαφέρον αν θα υπάρξουν και πρόσωπα-εκπλήξεις.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της πολύ γνωστής καθηγήτριας Επιδημιολογίας Αθηνάς Λινού με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι τιμή μας που κοσμεί το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον Βόρειο Τομέα της Αθήνας», έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αύριο, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα δώσει στη δημοσιότητα και το κυβερνητικό του πρόγραμμα, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας, σε ειδική εκδήλωση, θα παρουσιάσει το «συμβόλαιο για την αλλαγή».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More