Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σφυροβόλος… έστειλε στο Νοσοκομείο κριτή αγώνων από άστοχη ρίψη στα πόδια του!

Ένας αξιωματούχος του στίβου υπέστη κάταγμα στο πόδι και σοβαρή αιμορραγία αφού χτυπήθηκε από “ιπτάμενη” σφύρα στους Ασιατικούς Αγώνες της Χανγκζού, αλλά οι ζωτικές του ενδείξεις είναι πλέον σταθερές, δήλωσε την Κυριακή εκπρόσωπος των αγώνων.

Λίγο πριν από τις 8 μ.μ. τοπική ώρα (8 π.μ. ώρα Ελλάδας) το Σάββατο, ο Ali Zankawi από το Κουβέιτ παρατάχθηκε για μία από τις ρίψεις του στον τελικό της σφύρας ανδρών στο κατάμεστο Ολυμπιακό στάδιο της πόλης της ανατολικής Κίνας. Αλλά αντί να εκτοξευθεί ευθεία στον εξωτερικό χώρο, η σφύρα πέταξε πλάγια και χαμηλά προς τα δεξιά, χτυπώντας στο πόδι του καθισμένου τεχνικού αξιωματούχου.

Ο Ζανκάουι έδειχνε τρομοκρατημένος και έτρεξε προς τα εκεί, καθώς το αίμα άρχισε να αναβλύζει από το δεξί πόδι του αξιωματούχου. Ο αξιωματούχος, ο 62χρονος Huang Qinhua, έκανε γκριμάτσες και κουνιόταν ζαλισμένος καθώς ο Zankawi έσπευσε να τον ελέγξει, με το αίμα να βγαίνει από την πληγή.

Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο Zankawi χρησιμοποιούσε τα τεράστια χέρια και τη δύναμή του για να αυτοσχεδιάσει έναν επίδεσμο στο μηρό του Huang και να σταματήσει την αιμορραγία. Το ιατρικό προσωπικό πήρε σύντομα τον Huang σε ένα φορείο αφού του εφάρμοσε έναν επίδεσμο και στη συνέχεια τον έστειλε σε ένα κοντινό νοσοκομείο.

“Έφτασε στο νοσοκομείο στις 20:15, όπου διαγνώστηκε με ένα ανοιχτό κάταγμα κνήμης δεξιά”, δήλωσε ο εκπρόσωπος των αγώνων Xu Deqing σε συνέντευξη Τύπου την Κυριακή. “Προς το παρόν τα ζωτικά του σημεία είναι σταθερά”.

Στη συνέχεια ο Zankawi έδειχνε ταραγμένος και εθεάθη να ρωτάει τον αξιωματούχο, σύμφωνα με μάρτυρα του Reuters.

Τον τελικό κέρδισε ο Κινέζος Wang Qi. Ο Zankawi τερμάτισε όγδοος, αλλά κατάφερε να πετύχει το καλύτερο της σεζόν με 67,57 μ., το οποίο έριξε στον δεύτερο γύρο πριν από την άστοχη βολή του.

Όπως συνηθίζεται στους αγώνες στίβου, ο αξιωματούχος είχε καθίσει αρκετά μέτρα μακριά από το δίχτυ που μοιάζει με κλουβί και περιβάλλει τον κύκλο ρίψεων, όπου οι αθλητές περιστρέφονται και παίρνουν τις βολές τους.

Αλλά η δύναμη και η ταχύτητα της ιπτάμενης μεταλλικής μπάλας των 7,26 κιλών (16 λιβρών) σήμαινε ότι το δίχτυ μπορούσε μόνο να αμβλύνει ελαφρώς την πτήση του σφυριού, όχι να τη σταματήσει.

Το δίχτυ στον στίβο είναι σχεδιασμένο να κρέμεται σχετικά χαλαρά για να εμποδίζει τις σφυροκεφαλές και τους δίσκους να αναπηδούν πίσω στους αθλητές μετά από λανθασμένες ρίψεις.

Πολλοί χρήστες της κινεζικής πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Weibo, όπου το περιστατικό ήταν trend την Κυριακή, δήλωσαν ότι τα πρωτόκολλα ασφαλείας θα πρέπει να βελτιωθούν για να προσφέρουν καλύτερη προστασία στους αξιωματούχους.

Πηγή: CNN
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More