Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σχέση τέχνης-πολιτικής: Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια είναι ανάγκη

Για τη σχέση της πολιτικής με την τέχνη μίλησαν στην ΕΡΤ3, οι αγαπητοί ηθοποιοί Ηρώ Μουκίου και Γιώργος Ηλιόπουλος. Η διάθεση των κυβερνώντων είναι αποκλειστικά ανθρωποκεντρική, είπε η κα Μουκίου αναφορικά με την αντιμετώπιση των ζώων και ζήτησε αυστηροποίηση των νόμων για την κακοποίηση τους.

Ο κ. Γιώργος Ηλιόπουλος με αφορμή την παράστασή του “Μέχρι τελικής πτώσεως“, είπε ότι ο πολιτισμός δεν είναι κάτι το αφηρημένο, είναι χάρτης και ένας τρόπος να βγάλουμε συμπεράσματα από το παρελθόν και να διεκδικήσουμε το αύριο, δεν είναι τσιτάτο ή σύνθημα είναι απαραίτητο εργαλείο, ένας αγώνας που δεν πρέπει να σταματήσει. “Ο πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια είναι ανάγκη”, κατέληξε χαρακτηριστικά. Για την γνωστή ατάκα εδώ και χρόνια “οι πολιτικοί παίζουν θέατρο”, η κα Μουκίου σχολίασε ότι “δεν πρέπει να συγχέουμε την υποκρισία με την υποκριτική”.

Σε ό,τι αφορά την παράσταση του, την χαρακτήρισε μία τρελή κωμωδία που αποδομεί στερεότυπα, όπως οι άντρες δεν κλαίνε, αντρική φιλία είναι ουσιαστική κλπ, ενώ υπάρχει πολύ χιούμορ σε σχέση με την αντρική φύση και τον τρόπο με τον οποίο οι άντρες αντιλαμβάνονται τον κόσμο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More