Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Γυμνασίου Χανίων: “Δε δεχόμαστε τη μετατροπή του σχολείου μας σε Πειραματικό”

Αντιδράσεις προκαλεί η επιλογή του 1ου ΓΕΛ απο την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για μετατροπή του σε Πειραματικό Λύκειο χωρίς μάλιστα να ερωτηθεί η γνώμη της σχολικής κοινότητας.

Στην ΕΡΤ Χανίων μίλησε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου Κωσταντίνα Λιονάκη, η οποία ανέφερε πως η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης φέρνει αναστάτωση σε 118 απόφοιτους της Γ’ Γυμνασίου καθώς θα πρέπει να διασκορπισθούν στα ήδη ΄΄γεμάτα΄΄ Λύκεια της πόλης στο Λύκειο της Αμπεριάς, της Νέας Κυδωνίας και στο Λύκειο Κοραή. Θα φέρει αναστάτωση και στους γονείς καθώς υποχρεώνονται να μεταφέρουν τα παιδιά τους σε άλλο γεωγραφικό διαμέρισμα της πόλης.

Πρόβλημα δημιουργείται και στους καθηγητές, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων και ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χρήστος Μπέλμπας κάνοντας λόγο για μιά απόφαση που έρχεται να προβληματίσει γονείς, μαθητές και καθηγητές.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου πάντως ζητά την άμεση επανεξέταση της απόφασης με έμφαση όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην σημερινή πραγματικότητα και στα μεγάλα κοινωνικά και όχι μόνο προβλήματα που θα προκαλέσει η υλοποίησή της.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More