Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύνοδος ΟΑΣΕ : Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών ζήτησε να ενωθεί ο κόσμος για να απελευθερώσει τη Γάζα από τη Χαμάς

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Έλι Κοέν κατά την ομιλία του στη σύνοδο κορυφής του ΟΑΣΕ, η οποία πραγματοποιείται σήμερα στα Σκόπια, είπε ότι ο κόσμος πρέπει να ενωθεί για να απελευθερώσει τη Γάζα από τη Χαμάς, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή ακριβώς η τρομοκρατική ομάδα προκάλεσε τη σφαγή που ξεκίνησε στις 7 Οκτωβρίου και τον πόλεμο που ακολούθησε.

“Υπάρχει μόνο ένας υπεύθυνος για τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, τους ομήρους, τον πόλεμο που ξεκίνησε και τα δεινά του λαού της Γάζας, και αυτός είναι τη «Hamas-Isis». Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε μέχρι να φέρουμε στο σπίτι όλους τους ομήρους μας και να εξαλείψουμε τη Χαμάς, πρόσθεσε ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ.

Ο Έλι Κοέν τόνισε πως κόσμος πρέπει να ενωθεί για να απελευθερώσει τη Γάζα από τη Χαμάς-Ιsis, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τέτοια εγκλήματα δεν θα συμβούν πουθενά στον κόσμο.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους πόσο μακριά ή κοντά είστε στην ειρήνη, είπε: «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε μέχρι τον τελικό αγώνα κατά της τρομοκρατικής οργάνωσης και θα το κάνουμε μέχρι να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι».

Πηγή: Euronews Albania

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More