Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σύντομα αποφασίζεται η “τύχη” του κτιρίου της Κίτρινης Αποθήκης (ήχος)

Σε λίγες ημέρες θα ανακοινώσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας το τι θα γίνει τελικά με το έργο της Κίτρινης Αποθήκης που χρηματοδοτήθηκε με 10,5 εκατομμύρια ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Θεσσαλίας, με τα έργα να έχουν σταματήσει εδώ και μήνες και με πληροφορίες να κάνουν λόγο για απένταξη και απορρόφηση των κονδυλίων από άλλα έργα.

Το κτίριο είχε παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο ΘΕσσαλίας για να γίνει Κέντρο Καινοτομίας, και το Π.Θ. είχε υπογράψει σύμβαση με την Περιφέρεια για την επίβλεψη και εκτέλεση του έργου. Ο εργολάβος αποχώρησε την Άνοιξη έπειτα από συμφωνία με την Περιφέρεια καθώς δεν μπορούσε να είναι τυπικός με τις υποχρεώσεις του λόγω της μεγάλη έκπτωσης που είχε δώσει. “Το συγκεκριμένο κτίριο που αποτελεί σημαντικό χώρο μνήμης για την πόλη θα διασφαλιτεί ότι δεν θα καταρρεύσει μετά και τις ζημιές που υπέστη από τις πλημμύρες και θα αποφασίσουμε τι θα γίνει με το Κέντρο Καινοτομίας”, δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ο πρύτανης του Π.Θ., Χαράλαμπος Μπιλλίνης.

Ειδικότερα όπως ανέφερε, “ο ανάδοχος του έργου είχε ζητήσει τρεις παρατάσεις που δεν τήρησε, έχοντας αναλάβει το έργο με έκπτωση 64,15% Επικαλούνταν έλλειψη υλικών, αύξηση τιμών, την πανδημία του κορονοϊου κ.α. και δεν τήρησε τα χρονοδιαγράμματα. Αυτό είχε αποτέλεσμα στις 7/3 /2023 να γίνει ένα συμβούλιο με τη συμμετοχή και του προίσταμένου των δικών μας τεχνικών υπηρεσιών όπου και ενημερωθήκαμε για τη διάλυση της σύμβασης και ότι η τότε Περιφερειακή Αρχή είχε ελθει σε συμφωνία με τον εργολάβο να λάβει τα χρήματα για τις μέχρι τότε εργασίες και να αποχωρήσει για να αποφευχθεί οποιαδήποτε δικαστική διαμάχη που θα ήταν χρονοβόρα για το έργο. Εμείς ως Π.Θ., έχουμε υπογράψει σύμβαση με Περιφέρεια Θεσσαλίας, ότι αναθέτουμε το εργοτάξιο την άδεια κλπ μέχρι και τον Οκτώβριο του 2025 που θα ολοκληρώνονταν το έργο. Επομένως το Π.Θ. δεν μπορεί να παρέμβει αυτή τη στιγμή. Αν όμως έχει υποστεί ζημιές το κτίριο θα πρέπει να το φροντίσει η περιφέρεια. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει καποιο πρόβλημα. Είμαι σε επαφή με το ννέο Περιφερειάρχη. Δεν μου είπε για απένταξη του έργου. Το έργο της Καινοτομίας θα γίνει και έχουμε συναποφασίσει τι θα κάνουμε και θα ανακοινωθεί. Ο νέος περιφερειάρχης έχει προχωρήσει ήδη να συστήσει το συμβούλιο Ερευνας και Καινοτομίας, όργανο συμβουλευτικό της Περιφέρειας και στη συνέχεια θα προχωρήσουμε στην ίδρυση αυτού του κέντρου καινοτομίας του πολύ σημαντικού για την Περιφέρεια Θεσσαλίας”, επισήμανε ο κ. Μπιλλίνης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More