Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σ. Αναστασιάδης: Οι προϋποθέσεις που επέβαλε η αντιπολίτευση, ακύρωσαν τη μαζική συμμετοχή Ελλήνων του εξωτερικού στις εκλογές

Το χειρότερο που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οδήγησε την ελληνική κοινωνία στην απουσία οράματος κι ελπίδας, τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ και πρόεδρος της ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, Σάββας Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης τονίζει ότι αυτό το όραμα επιδίωξε η ΝΔ να ξαναδώσει στους Έλληνες από την επομένη κιόλας των εκλογών του 2019 κι αυτό θα συνεχίσει να επιδιώκει και τη νέα τετραετία.

Ο κ. Αναστασιάδης σημειώνει επίσης ότι η αυτοδυναμία δεν είναι για τη ΝΔ μία μονοδιάστατη κομματική στόχευση αλλά επισημαίνει ότι «χρειαζόμαστε την αυτοδυναμία γιατί η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με στιβαρό χέρι». Κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι μάχεται με όπλα της την πόλωση και την τοξικότητα, ενώ υπογραμμίζει ότι ο στόχος των εκλογών είναι «να χτίσουμε μια καλύτερη Ελλάδα».

«Το δικαίωμα του εκλέγειν είναι συνταγματικώς κατοχυρωμένο για όλους τους Έλληνες ανά τον κόσμο που είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της πατρίδας μας» τονίζει σε άλλο σημείο της συνέντευξής του. Η κυβέρνηση «προσπάθησε να άρει κάθε περιορισμό στη διαδικασία με τη νομοθετική πρωτοβουλία που κατέθεσε στη Βουλή τον Απρίλιο του 2021, δεν συγκέντρωσε όμως τις 200 ψήφους που απαιτούνταν. Οι προϋποθέσεις που επέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ακύρωσαν στην πράξη τη μαζική συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού στις εκλογές» σημειώνει και τονίζει ότι «η ελληνική ταυτότητα δεν σβήνει όσα χιλιόμετρα κι αν βρίσκεται κανείς μακριά από την πατρίδα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More