Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σ. Κασσελάκης: Να οικοδομήσουμε όλοι και όλες μαζί ένα νέο “εσωκομματικό σύμφωνο συμβίωσης”

Μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος στέλνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με φόντο τις διαρκείς εξελίξεις και της κινήσεις της ομάδας των 6+6 και της Έφης Αχτσιόγλου, που αυτό το Σαββατοκύριακο αποφασίζουν όπως όλα δείχνουν, τις επόμενες ενέργειές τους για παραμονή ή αποχώρηση από το κόμμα.

Μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο Στέφανος Κασσελάκης, επισημαίνει πως: «Είμαι αποφασισμένος να αξιοποιήσω όλα τα στελέχη που επιθυμούν να εργαστούν για την επιτυχία των συλλογικών μας στόχων. Άρα λοιπόν εύχομαι και ελπίζω να μην υπάρξουν άλλοι που θα μιμηθούν το παράδειγμα της “Ομπρέλας”. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας και η καθεμία θα κριθεί από την Ιστορία, με βάση τις επιλογές και τις αποφάσεις του».

O κ. Κασσελάκης εξαπολύει σφοδρά πυρά στα μέλη της Ομπρέλας, μιλώντας για υποκρισία και παραλογισμό των κορυφαίων στελεχών πριν να αποχωρήσουν, καταλογίζοντάς τους ότι σχεδίαζαν τη διάσπαση εδώ και καιρό, και ότι επιχείρησαν δολοφονία χαρακτήρα από την πρώτη στιγμή εκλογής του.

Ωστόσο δηλώνει ότι δεν τον φοβίζουν διαφορετικές απόψεις στο κόμμα καθώς πρόγραμμα και συνεδριακές αποφάσεις είναι η πολιτική ύλη της ενότητας: «Δική μου επιθυμία είναι να οικοδομήσουμε όλοι και όλες μαζί ένα νέο “εσωκομματικό σύμφωνο συμβίωσης” που να ενισχύει τη μεταξύ μας ενότητα με κανόνες σεβαστούς από όλους και κοινή βούληση για αξιόπιστη δημόσια έκφραση του κόμματος».

Βάζοντας το στόχο για τις ευρωεκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τον προσδιορίζει ως ένα αποτέλεσμα που θα σημάνει την επιστροφή του ως ηγετικής δύναμης της αριστερής και Προοδευτικής παράταξης στο πολιτικό σκηνικό και υπενθυμίζει σε σχέση με το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών ότι οι επιλογές για δήμους και περιφέρειες είχαν γίνει πριν από την εκλογή του.

Όπως αναφέρει: «Τους στόχους μας θα τους προσδιορίσουμε συλλογικά και συλλογικά θα κριθούμε για το αν θα τους επιτύχουμε ή όχι. Και εγώ πρώτος, ως νέος πρόεδρος του κόμματος. Πάντως, να ξέρετε ότι δεν μπήκα στη μάχη για να χάσω».

Για τον Αλέξη Τσίπρα δηλώνει ότι έχει μιλήσει και θα συνεχίσει να μιλά μαζί του. Ζήτω και θα ζητώ πάντα τη γνώμη του με βάση τις πλούσιες εμπειρίες του και την πολιτική του σκέψη δηλώνει ο κ Κασσελάκης.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Παντελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More