Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τίμησαν τους 54 εκτελεσθέντες πατριώτες στη Γαλήνη και στον Πλατύκαμπο Λάρισας

Μνημόσυνο για τους 54 πατριώτες που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Οκτωβρίου 1943 τελέστηκε στη Γαλήνη και τον Πλατύκαμπο σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Κιλελέρ.

Ο αντιδήμαρχος ΔΕ Πλατυκάμπου Τριαντάφυλλος Τσινούλης στο μήνυμα του για το χρονικό ανέφερε τα παρακάτω: «Γυρίζουμε 80 χρόνια πίσω τέτοια μέρα 13 Οκτωβρίου, και θυμόμαστε με ευλάβεια την αντίσταση που προέβαλαν οι κάτοικοι της περιοχής και τα πλήγματα που δέχτηκε ο γερμανικός στρατός κατοχής. Τα αντίποινα των Γερμανών είχαν την ατυχία να την πληρώσουν και τα δικά μας χωριά η Γαλήνη και ο Πλατύκαμπος με την ομαδική εκτέλεση αθώων πατριωτών. Αυτή τους τη θυσία μνημονεύουμε σήμερα με ανάμεικτα συναισθήματα. Με συναισθήματα λύπης, θαυμασμού αλλά και περηφάνιας“.

Το χρονικό της ημέρας κατέγραψε με ομιλία της η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Πλατυκάμπου κ. Βασιλική Κασιώρα η οποία είπε χαρακτηριστικά ότι “ …πάνω από 300 Έλληνες πατριώτες που κατοικούσαν σε χωριά του Δήμου μας εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια της κατοχής“.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό η βουλευτής Ε. Λιακούλη. Παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κιλελέρ Σ. Νταφόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Απ. Μπίλλης, οι αντιδήμαρχοι Ι. Κουκούτσης και Αχ. Χατζούλης, οι πρόεδροι Κ. Κατσικάρης και Γ. Νταλαμπύρας και τα μέλη των Τ.Σ. Γαλήνης και Πλατυκάμπου, ο εκπρόσωπος της ΔΙ.ΠΥ.Λ Αντιπύραρχος Αχ. Τσιφούτης, διευθυντές και διδάσκοντες των σχολείων Γαλήνης και Πλατυκάμπου, εκπρόσωποι συλλόγων και οργανώσεων, συγγενείς των θυμάτων και κάτοικοι της περιοχής.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More