Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ταΰγετος: Ανασύρθηκαν οι δύο σοροί- Εκτιμάται πως ανήκουν στους δύο Αμερικανούς από την Μεθώνη

Λίγο πριν τις 8 απόψε το βράδυ, ολοκληρώθηκε η ανάσυρση των δυο σορών, που βρέθηκαν σε χαράδρα βάθους 250 μέτρων στην περιοχή «5 δρόμοι» στον Ταΰγετο σήμερα το μεσημέρι, σε προχωρημένη σήψη.

Εκτιμάται, πως ανήκουν στο ζευγάρι των ηλικιωμένων Αμερικανών, που είχε εξαφανιστεί από την περιοχή Ντάπια της Μεθώνης στις 23 του περασμένου Ιανουαρίου, καθώς βρέθηκαν διακτινισμένοι κοντά στο αυτοκίνητο το οποίο τους ανήκει.

Το συγκεκριμένο ΙΧ όχημα εντοπίστηκε σήμερα το πρωί σε έρευνα που διενεργούσε στην περιοχή το κλιμάκιο της Υπηρεσίας μη Στελεχωμένων Αεροσκαφών της ΕΛ. ΑΣ.

Λίγη ώρα αργότερα το μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) εντόπισε σε μικρή απόσταση, εκτός του οχήματος την πρώτη σορό και λίγο αργότερα και τη δεύτερη.

Αμέσως στήθηκε επιχείρηση από πεζοπόρο τμήμα, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας για να προσεγγίσουν στο σημείο του αυτοκινήτου, ενώ εκλήθη και κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα για να συνδράμει στην επιχείρηση.

Επίσης συμμετείχε η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Καλαμάτας καθώς και δυο έμπειρα μέλη του Ορειβατικού Συλλόγου της πόλης.

Οι δυο σοροί, που βρίσκονται σε προχωρημένη σήψη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα μεταφερθούν στο γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου θα πραγματοποιηθεί νεκροψία και νεκροτομή, για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου τους.

Ρεπορτάζ: Κώστας Γαζούλης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More