Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα αρχαία θέατρα έχουν την… τιμητική τους στην Ήπειρο

Συνάντηση εργασίας για «την επόμενη ημέρα της Πολιτιστικής Διαδρομής στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου» πραγματοποιήθηκε χθες στην Περιφέρεια Ηπείρου, με πρωτοβουλία της Αναπτυξιακής Εταιρείας.

Βασικό θέμα ήταν η «επόμενη ημέρα της Πολιτιστικής Διαδρομής στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου», στην οποία παρέστησαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, καθώς και όλα τα στελέχη των φορέων που συμμετέχουν στη διαδικασία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας τέθηκαν επί τάπητος η λειτουργικότητα και η βιωσιμότητα της Πολιτιστικής Διαδρομής και η καθιέρωση δεικτών αξιολόγησης. Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Αλέξανδρος Καχριμάνης, σημειώνοντας ότι «έγινε μια συζήτηση για τα αρχαία θέατρα και για όλες τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Ηπείρου, με την παρουσία του Σταύρου Μπένου που μας βοήθησε τα μέγιστα σε όλα», υπογράμμισε.

Ο Σταύρος Μπένος ανέφερε ότι «σήμερα ήταν μια συναρπαστική μέρα γιατί ανοίξαμε έναν νέο ιστορικό κύκλο. Ο πρώτος ιστορικός κύκλος, πρόσθεσε, άνοιξε πριν ακριβώς από δέκα χρόνια. Δώσαμε στην πατρίδα μας και στην Ευρώπη το πρώτο ολιστικό πρόγραμμα, την πρώτη ολοκληρωμένη χωρική επένδυση, παράδειγμα για όλη την Ευρώπη των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου. Τώρα μπαίνουμε στη δεύτερη φάση που σηματοδοτείται από τρεις μαγικές λέξεις: Λειτουργικότητα, Βιωσιμότητα του Φορέα Διαχείρισης και το τρίτο και σημαντικότερο για μένα είναι ότι δώσαμε όλοι σήμερα μια υπόσχεση, ότι από την Ήπειρο θα ξεκινήσει για την Ευρώπη μια απόπειρα για να βάλουμε δείκτες αξιολόγησης στα προϊόντα πολιτιστικού προορισμού», υπογράμμισε.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More