Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τιμώμενη χώρα της 86ης ΔΕΘ

Το βλέμμα στην Ελλάδα έχουν στραμμένο περισσότερες από 60 εταιρίες που έχουν προσγειωθεί στην Θεσσαλονίκη αποτελώντας την αποστολή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της τιμωμένης χώρας της 86ης ΔΕΘ, στο περίπτερο 13. Ενέργεια, logistics, αγροδιατροφή και τεχνολογία είναι οι κύριοι τομείς ενδιαφερόντων τους.
Στόχος της συμμετοχής των ΗΑΕ στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) είναι η ενδυνάμωση της συνεργασίας με τις επιχειρηματικές κοινότητες της Ελλάδας, των Βαλκανίων και του συνόλου των ευρωπαϊκών αγορών, δίνοντας ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και τις αμοιβαίες επενδύσεις στα ΗΑΕ και τις χώρες αυτές. Επίσης, η συμμετοχή των ΗΑΕ αναμένεται να αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στη φετινή έκθεση, χάρη στον μεγάλο αριθμό μελών και την ποικιλομορφία της αποστολής της χώρας, η οποία αποτελείται τόσο από κρατικούς όσο και από ιδιωτικούς φορείς από τα διαφορετικά εμιράτα της.

Η συμμετοχή των ΗΑΕ υποστηρίζει τον στόχο της χώρας για προσέλκυση 150 δισ. δολαρίων ΗΠΑ σε εισερχόμενες ξένες επενδύσεις τα επόμενα εννέα χρόνια, ώστε να καταστεί ένας από δέκα κορυφαίους επενδυτικούς προορισμούς παγκοσμίως, ειδικότερα στους τομείς της νέας οικονομίας, έως το 2030.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More