Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα μεγάλα αρδευτικά έργα της Αργολίδας εξετάστηκαν σε σύσκεψη στο Ναύπλιο

Τα μεγάλα έργα του πρωτογενή τομέα, στην Αργολίδα, εξετάστηκαν σε σύσκεψη που οργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Ναύπλιο.

Έχουν ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα της Αγροτικής Ανάπτυξης, έργα μεταφοράς νερού απ΄ την διώρυγα του Ανάβαλου, στην Ασίνη (τμήμα Άρια έως δεξαμενή Ταλιώτη, ύψους 2,1 εκατ. ευρώ), αλλά και η προμήθεια αντλητικού συγκροτήματος, παροχής 8.000 κ.μ. και ομαλού εκκινητή, στο κεντρικό αντλιοστάσιο του Ανάβαλου, στο Κιβέρι (ύψους 1,3 εκατ. ευρώ).

Αναφέρθηκαν και τα έργα που έχουν ήδη ολοκληρωθεί (αντικατάσταση τμήματος αγωγού μεταφοράς νερού στα Ίρια, αποκατάσταση αγωγού αρδευτικού δικτύου Ανάβαλου στο Παναρίτι, επέκταση δικτύου ΤΟΕΒ Παναριτίου, αρδευτικά του ΤΟΕΒ Κουτσοποδίου).

Σε εξέλιξη είναι τα αρδευτικά έργα στον τέως δήμο Ασίνης, ενώ προχωρά και το αρδευτικό δίκτυο ΤΟΕΒ Ήρας Κουρτακίου.

Στη σύσκεψη, εξετάστηκαν και τα έργα του αρμόδιου Υπουργείου.

Πρόκειται για το εξελισσόμενο έργο της μεταφοράς και της διανομής νερού άρδευσης σε Ασκληπιείο, Επίδαυρο (15,4 εκατ. ευρώ), Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό, Μηδέα (ύψους 8,2 εκατ. ευρώ).

Έγινε γνωστό, ότι, άμεσα δημοπρατείται η μεταφορά και διανομή νερού άρδευσης απ’ τα δίκτυα του Ανάβαλου στην Ερμιονίδα, ενώ θα γίνει επαναδημοπράτηση για τις βελτιώσεις έργων μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης, απ’ τον Ανάβαλο, σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια (προυπολ. 8,3 εκατ. ευρώ).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More