Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα παράδοξα και τα περίεργα των εκλογών – Εικόνες και βίντεο

Από τις επτά το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες για τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου πολλά ευτράπελα και περίεργα λαμβάνουν χώρα εντός και εκτός των εκλογικών τμημάτων της χώρας, με στιγμιότυπα από νιόπαντρους, ξενύχτηδες, γλεντζέδες, φιλόζωους και λουόμενους να ψηφίζουν στις κάλπες και να γίνονται viral.

Η αρχή έγινε από νωρίς όταν το κέφι από το χθεσινοβραδινό πανηγύρι του Αϊ Γιαννιού στο Ευνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας συνεχίστηκε και στο εκλογικό τμήμα της περιοχής με τον κόσμο να πηγαίνει απευθείας στο εκλογικό τμήμα ενώ οι μουσικοί τους συνόδευαν παίζοντας παραδοσιακή μουσική.

Με νταούλια και ζουρνάδες, φορώντας τις παραδοσιακές στολές τους, ψήφισαν το πρωί δεκάδες κάτοικοι στο Ευηνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας με την ιστοσελίδα Nafpaktianews.gr να απαθανατίζει το ξεχωριστό στιγμιότυπο.

Φωτογραφία: Nafpaktianews.gr

Νεόνυμφοι πήγαν να ψηφίσουν μετά το γαμήλιο γλέντι

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και ένα νεόνυμφο ζευγάρι το απέδειξε με το πιο περίτρανο τρόπο, καθώς πήγε κατευθείαν μετά το γαμήλιο γλέντι σε εκλογικό κέντρο της Κηφισιάς. Μάλιστα η νύφη έριξε ψήφο φορώντας ακόμα το νυφικό της. Πρόκεiται για τη Μαριέττα η οποία μαζί με τον Κωνσταντίνο δεν παρέλειψαν να ποζάρουν και για μια selfie με φόντο το παραβάν.

(AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Έτσι, το ζευγάρι που έλαβε πολλές ευχές από τους άλλους ψηφοφόρους ξεκίνησε την κοινή του ζωή με μια σέλφι φωτογραφία στο εκλογικό τμήμα.

(AP /Thanassis Stavrakis)

Θέρμη Θεσσαλονίκης: Από το χωράφι στην…κάλπη

Με την εποχή του θερισμού να είναι σε εξέλιξη ο Παναγιώτης Πονερίδης από τη Θέρμη Θεσσαλονίκης πήγε κατευθείαν από το χωράφι του με σιτηρά στην… κάλπη.

Ο κ. Πονερίδης, πέρα από αγρότης και δημοτικός σύμβουλος ο ίδιος, παρόλο που αυτό το διάστημα δεν γνωρίζει ούτε Κυριακή ούτε αργία, δεν έχασε την ευκαιρία να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, ενώ, μέχρι τώρα, δεν έχει λείψει από την κάλπη καμία τετραετία, καθώς, όπως λέει, είναι κάθετα αντίθετος στην αποχή που ευνοεί μόνο το πρώτο κόμμα. “Είναι υποχρέωσή μας να ψηφίσουμε αυτό που πιστεύουμε για το καλό του τόπου”, κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ροδολίβος Σερρών: Ψηφοφόρος ετών 99!

Στο Ροδολίβος, ένα πανέμορφο χωριό στους πρόποδες του Παγγαίου, 46 χιλιόμετρα από τις Σέρρες, η κάλπη… χρόνια δεν κοιτά. Ο κ. Βαγγέλης Ζαφειριάδης που γεννήθηκε το 1925 και ψήφισε σε αμέτρητες εκλογικές αναμετρήσεις, καλεί τους νέους να ψηφίσουν, γιατί, όπως είπε, σήμερα το αποφεύγουν και κοιτάνε μόνο το κινητό, ενώ το κριτήριό του για την ψήφο είναι το καλό της Ελλάδας. Όπως δήλωσε, ο ίδιος ήταν πάντα σταθερός στην επιλογή της παράταξης, ενώ σε ό,τι αφορά το μυστικό της μακροζωίας είπε ότι είναι η διατροφή με πολλά φρούτα και ψάρια.

Ψήφισαν μετά από ξενύχτι

Ο Νίκος και ο Γιάννης δύο νεαροί που ψήφισαν για δεύτερη φορά σε αυτές τις εκλογές μίλησαν στην κάμερα της ΕΡΤ για τη ψήφο μετά από ξενύχτι, δίνοντας παράλληλα συμβουλές σε συνομήλικούς τους για τη σημασία του εκλογικού δικαιώματος και τον τρόπο διασκέδασης.

Προσέφεραν κόλλυβα σε δικαστική αντιπρόσωπο

Μετά από την Κυριακάτικη λειτουργία και το μνημόσυνο που ακολούθησε μια ηλικιωμένη σε ορεινό χωριό της Αχαΐας προσέφερε κόλλυβα στη δικαστική αντιπρόσωπο για να έχει δυνάμεις και να αντέξει το δύσκολο έργο που έχει μέχρι το κλείσιμο της κάλπης στις 19:00. Προσφορά που έγινε δεκτή από τη δικαστική αντιπρόσωπο.

Viral o γαϊδαρος που πήγε σε εκλογικό τμήμα

Στα παράδοξα των εκλογών είναι και η προσέλευση ενός αγρότη στο εκλογικό τμήμα του Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Αργολίδας, συνοδεία ενός γαϊδάρου. Μια κίνηση που όπως ανέφερε στον ιστότοπο argolikeseidiseis.gr ο Αριστείδης Τσιρίκος, από το Ναύπλιο έγινε ως ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς δεν τον εκφράζει κανένα κόμμα.

Με τα κατοικίδια στην κάλπη

Συνοδεία των παιδιών τους και των αγαπημένων τους κατοικιδίων απαθανατίστηκαν πολλοί ψηφοφόροι να προσέρχονται στα εκλογικά τμήματα για να ψηφίσουν.

Οικογενειακή υπόθεση η εκλογική διαδικασία για δικαστική αντιπρόσωπο

Την απόλυτη υποστήριξη είχε δικαστική αντιπρόσωπος σε εκλογικό Τμήμα της Θεσσαλονίκης αφού συνοδεύτηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο απο την οικογένεια της. Εφτασε απο νωρίς το πρωί με τον σύζυγό της αλλα και με τον 10χρονο γιο της Ξενοφών στο 164ο εκλογικό τμημα.

Μάλιστα ο γραμματέας της είναι ο ανηψιός της, φοιτητής της Νομικής Σχολής της Θεσσαλονίκης. Όπως είπαν όλοι στην κάμερα της ΕΡΤ, θέλησαν να στηρίξουν την μητέρα της οικογένειας, ενώ ο μικρός Ξενοφών προτίμησε να δει από κοντά την εκλογική διαδικασία.

Πύργος: Η σειρά παράδοσης των ψηφοδελτίων «άναψε τα αίματα»

Εκτός όμως από τις περίεργες ειδήσεις είχαμε και δυσάρεστες όπως αυτή στο 332 Εκλογικό Τμήμα του Πύργου, εκπρόσωποι κομμάτων και ψηφοφόροι, κατήγγειλαν τη δικαστική αντιπρόσωπο για παράδοση της δέσμης των ψηφοδελτίων στους πολίτες που προσέρχονταν να ψηφίσουν, βάζοντας πάντα πρώτο το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

Έσπευσαν μετά από λίγο εκπρόσωποι της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ και υπήρξε ένταση, που έληξε με έγκαιρη παρέμβαση της αστυνομίας που βρέθηκε αμέσως εκεί για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Την ίδια ώρα σε εκλογικό τμήμα της Αμαλιάδας πολίτης διαμαρτυρήθηκε έντονα έξω από εκλογικό τμήμα, λέγοντας ότι έλειπαν ψηφοδέλτια συγκεκριμένου κόμματος χωρίς όμως να το κατονομάσει.

Ροδόπη: Μικρές φθορές σε Εκλογικό Τμήμα του Δήμου Ιάσμου

Άγνωστοι προκάλεσαν τέλος φθορές στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο της Σάλπης, όπου φιλοξενείται η λειτουργία του 82ου Εκλογικού Τμήματος. Συνεργείο του Δήμου Ιάσμου έσπευσε να αποκαταστήσει τις φθορές παρουσία δύο αστυνομικών από το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αποκατάστασης των ζημιών, η εκλογική διαδικασία συνεχίστηκε κανονικά

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More