Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα προϊόντα της Ελληνικής γης στην Ισπανία

Η πιο επιτυχημένη τουριστική «συνταγή» ξεκινά με την γαστρονομία. Την αρχή πολύ σημαντικών συνεργασιών μεταξύ Ελλάδος και Ισπανίας σε επίπεδο αγροτικών προϊόντων σηματοδοτεί το κοινοτικό πρόγραμμα “Mediterranean Combo”.

Η χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος εξασφαλίζει την  συμμετοχή των ελληνικών προϊόντων σε πολλές διεθνείς αγροτικές εκθέσεις και προωθεί την  ανταλλαγή ιδεών σε συναντήσεις εμπειρογνωμόνων και ειδικών στην γεύση, όπως αυτή που  λαμβάνει χώρα στην Ισπανία.

Από την ηλιόλουστη Βαλένθια, η Σίσσυ Νίκα, δημοσιογράφος γαστρονομίας, μιλά για φρούτα, όπως ο λωτός, αλλά και κηπευτικά προϊόντα, όπως η ντομάτα, η πιπεριά, η μελιτζάνα, που καλλιεργούνται στην Ελλάδα, και στην Ισπανία και αποτελούν απαραίτητα συστατικά της μεσογειακής διατροφής.

Ο λόγος που τα κάνει ξεχωριστά είναι το έδαφος και το κλίμα. Ο Ευρωπαίος καταναλωτής τα επιλέγει τόσο για τη διατροφική τους αξία όσο και για την ξεχωριστή γεύση τους. Τα προϊόντα απευθύνονται σε καταναλωτές ολοκλήρου της Ευρώπης, οι οποίοι ενημερώνονται για τα θρεπτικά πλεονεκτήματα και την ασύγκριτη νοστιμιά αυτών των προϊόντων, μέσω του προγράμματος “Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης φρούτων και λαχανικών στην εσωτερική αγορά της Ε.Ε.”, το οποίο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισπανίας. Οι δύο χώρες στα δυο άκρα της Ευρώπης είναι από τις πιο παραγωγικές περιοχές στην Μεσόγειο. Η εμπειρία των ντόπιων αγροτών και η μακρά παράδοση στην καλλιέργεια, σε συνδυασμό με τις άριστες κλιματικές συνθήκες, παράγουν φρούτα και λαχανικά απαράμιλλης ποιότητας και γεύσης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More