Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα χιόνια σκέπασαν την ορεινή Χαλκιδική και τα Γρεβενά

Δεν έχει να ζηλέψει κάτι η Χαλκιδική από την υπόλοιπη ορεινή χώρα. Συνεχής  χιονόπτωση από τα ξημερώματα  κάλυψε με ένα λευκό πέπλο τα χωριά του Χολομώντα, ενώ στα Γρεβενά απολαμβάνουν επιτέλους το χιόνι περιμένοντας τους σκιέρ στην Βασιλίτσα.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Παναγιώτης Μανής, κατευθύνθηκε στον Ταξιάρχη, όπου τα λευκά “Χριστούγεννα” έφτασαν με καθυστέρηση.

Το οδικό δίκτυο αν και δύσκολο, λόγω γεωγραφίας, παραμένει ανοικτό και οι κάτοικοι της περιοχής εγγυώνται ξεχωριστές στιγμές στους επισκέπτες, που θα επισκεφτούν τα χωριά. Ξεχωριστά εδέσματα, δίπλα στα τζάκια και η ομορφιά του τοπίου είναι τα συστατικά της καλής διαμονής.

Όπως σημειώνει ο δημοσιογράφος, συστάσεις προς τους οδηγούς που κινούνται στους νομούς Πιερίας, Πέλλας, Ημαθίας και Κιλκίς απευθύνει η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και η αστυνομία, να χρησιμοποιούν απαραιτήτως αλυσίδες χιονιού.

Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία στην Εγνατία οδό

Η κάμερα της ΕΡΤ μετακινείται και ακολουθεί την δημοσιογράφο Δέσποινα Αμαραντίδου  σε ένα τοπίο που εκπλήσσει με την ομορφιά του.

Ο νομός Γρεβενών καλύφθηκε επιτέλους με χιόνια και όπως δηλώνει ο Χρήστος Τριγώνης, Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Γρεβενών, οι κάτοικοι είναι εξοικειωμένοι με τον καιρό.

Μικροπροβλήματα παρουσιάστηκαν με ολιγόωρες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, χωρίς να προκαλείται ανησυχία. Όπως είπε ο κ. Τριγώνης, είναι κάτι που παρατηρείται κάθε χρόνο λόγω καιρού, αν και συνεχώς γίνονται αναβαθμίσεις του δικτύου.

Το χιονοδρομικό της Βασιλίτσας, που αποκαλείται ο παράδεισος των σκιέρ άνοιξε τις 16 πίστες σε όλους εκείνους που αδημονούσαν καθηλωμένοι από τα τερτίπια του καιρού.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More