Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τελεσίγραφο της Χαμάς στους κατοίκους της Ασκελόν να φύγουν έως τις 17:00 – Η ΕΡΤ επί τόπου

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, έδωσε τελεσίγραφo στους κατοίκους της Ασκελόν να φύγουν έως τις 17:00.

Η ανακοίνωση είναι η εξής:

«Σε απάντηση στο έγκλημα του εχθρού να αναγκάσει το λαό μας να αφήσει τα σπίτια του στην Λωρίδα της Γάζας, δίνουμε διορία τους κατοίκους της κατεχόμενης Ασκελόν να φύγουν πριν από τις πέντε απόψε. Εμείς σας προειδοποιήσαμε».

Η ΕΡΤ στην εμπόλεμη περιοχή της Μ. Ανατολής – Τέταρτη ημέρα αιματηρών συγκρούσεων Ισραήλ και Χαμάς

Σύμφωνα με την απεσταλμένη της ΕΡΤ στην εμπόλεμη ζώνη, Ευτυχία Πενταράκη, συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην πόλη Ασντόντ, ενώ το Τελ Αβίβ δέχτηκε πλήγμα με ρουκέτες.

Αιματηρές συγκρούσεις Ισραήλ – Χαμάς

Συνεχίζονται για τέταρτη μέρα οι αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, με τον απολογισμό των νεκρών να εκτοξεύεται και στις δύο πλευρές. Το Τελ Αβιβ έχει ανακτήσει τον έλεγχο του μεθοριακού φράκτη στα σύνορα της Γάζας, τον οποίο είχε παραβιάσει η Χαμάς και ναρκοθετεί τμήματα του. Την ίδια ώρα, υπό πλήρη πολιορκία βρίσκεται η Γάζα την οποία έχουν αποκλείσει ολοκληρωτικά οι Ισραηλινοί, με αποτέλεσμα οι άμαχοι να μην έχουν πλέον πρόσβαση σε νερό, τρόφιμα, ηλεκτρικό ρεύμα και καύσιμα.

Συνεχίζονται τα πλήματαΕφτά χτυπήματα τη νύχτα από τη Γάζα

«Κοντεύουμε να συνηθίσουμε τον ήχο των σειρήνων και έχεις μόνο 10 δευτερόλεπτα να προστατευτείς», λέει χαρακτηριριστικά η αναταποκρίτρια της ΕΡΤ.

«Οι κάτοικοι είναι σε ετοιμότητα. (…) Ακριβώς από πίσω μας, η πολυκατοικία δέχτηκε δύο ρουκέτες, φαίνονται οι δύο τρύπες». Οι ζημιές είναι τεράστιες.

«Πάρα πολλοί αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους, νεκρούς ή ζωντανούς, να δουν αν και ποιους μπορούν να βρουν».

Αποκαταστάθηκε ο έλεγχος στα σύνορα με τη Γάζα

Το Ισραήλ έχει μείνει εμβρόντητο από την άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο έδαφος, τον αέρα και τη θάλασσα, παρομοιάζοντάς την με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε περισσότερους από 900 στο Ισραήλ.

Οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ηχούν και πάλι σε πολλές πόλεις στο νότιο Ισραήλ, αναφέρει ο ισραηλινός στρατός. Χιλιάδες ρουκέτες έχουν εκτοξευθεί κατά του Ισραήλ από τη Γάζα από τότε που ξεκίνησε αυτό το κύμα επιθέσεων το Σάββατο.

Το Ισραήλ πάντως έχει ανακτήσει τον έλεγχο του μεθοριακού φράκτη στα σύνορα της Γάζας, τον οποίο είχαν παραβιάσει οι παλαιστίνιοι ένοπλοι της Χαμάς, που πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο μαζική εισβολή στο ισραηλινό έδαφος, και ναρκοθετεί τα τμήματα στα οποία ο φράκτης είχε παραβιαστεί, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων. Ο Richard Hecht πρόσθεσε ότι ο στρατός «χτίζει υποδομές για μελλοντικές επιχειρήσεις» και ότι 35 τάγματα έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα με τη Γάζα.

Σε σχόλια που μεταδόθηκαν από το ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού, ο υποναύαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι δήλωσε πως από τη Δευτέρα δεν έχουν σημειωθεί νέες διεισδύσεις από τη Γάζα. Απαντώντας προφανώς σε φήμες ότι ένοπλοι χρησιμοποίησαν σήραγγες για να περάσουν υπογείως τα σύνορα, ο εκπρόσωπος δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν διαπιστώσει κάτι τέτοιο. Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι η πληροφορία για από αέρος διείσδυση στο ισραηλινό έδαφος από την Συρία ή τον Λίβανο αποδείχθηκε ψευδής.

Διαβάστε ακόμα:

Συγκλονιστικά βίντεο από το Ισραήλ: 100 σοροί εντοπίστηκαν σε αγροτική περιοχή – Χειροβομβίδες σε καταφύγιο με αμάχους
Μ. Ανατολή: Διπλωματικές ενέργειες του Κατάρ για ανταλλαγή αιχμαλώτων και απαχθέντων μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς
Δύο δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε από τον ισραηλινό βομβαρδισμό στη Γάζα
Η ΕΡΤ στην εμπόλεμη ζώνη του Ισραήλ: Υπολειτουργεί το Τελ Αβίβ – Άδειοι οι δρόμοι, σε σοκ οι κάτοικοι

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More